Articolul precedent |
Articolul urmator |
196 0 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
613.2+392.8 (2) |
Dietetics. Nutrition principles applied to feeding and foods (189) |
Customs, manners, usage in private life (277) |
SM ISO690:2012 BARBARO, Vincenza, BALDANTONI, Giovanni. Educația alimentară. In: Tradiţii. Tehnologii. Simboluri, 25-26 mai 2023, Chişinău. Chişinău: Tipografia "Artpoligraf", 2023, Ediţia 1-a, pp. 25-30. ISBN 978-9975-3623-2-0. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Tradiţii. Tehnologii. Simboluri Ediţia 1-a, 2023 |
||||||
Conferința "Tradiţii. Tehnologii. Simboluri" Chişinău, Moldova, 25-26 mai 2023 | ||||||
|
||||||
CZU: 613.2+392.8 | ||||||
Pag. 25-30 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Educația alimentară a unui popor derivă din tradițiile acestuia, dar și din sursele din care ale loc. În era digitală și extrem de accelerată, cu incluziuni și mixiuni de bucătării educația alimentară este foarte importantă pentru calitatea vieții pe termen lung. Inițierea consumatorilor cu informații fundamentale referitoare la o ținută alimentară sănătoasă trebuie să facă parte din programul școlar al copiilor continuând pe tot parcursul studiilor. Bunele practici cu referința la o alimentație sănătoasă sesizate, percepute, probate prin exemple concrete au șanse mai mari să fie preluate și implementate, decât abordările la nivel teoretic. |
||||||
Cuvinte-cheie educație alimentară, piramida alimentară, farfurie echilibrată |
||||||
|