Educația alimentară
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
196 0
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
613.2+392.8 (2)
Dietetics. Nutrition principles applied to feeding and foods (189)
Customs, manners, usage in private life (277)
SM ISO690:2012
BARBARO, Vincenza, BALDANTONI, Giovanni. Educația alimentară. In: Tradiţii. Tehnologii. Simboluri, 25-26 mai 2023, Chişinău. Chişinău: Tipografia "Artpoligraf", 2023, Ediţia 1-a, pp. 25-30. ISBN 978-9975-3623-2-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Tradiţii. Tehnologii. Simboluri
Ediţia 1-a, 2023
Conferința "Tradiţii. Tehnologii. Simboluri"
Chişinău, Moldova, 25-26 mai 2023

Educația alimentară

CZU: 613.2+392.8

Pag. 25-30

Barbaro Vincenza, Baldantoni Giovanni
 
Associazione Cuochi Italiani
 
 
Disponibil în IBN: 24 noiembrie 2023


Rezumat

Educația alimentară a unui popor derivă din tradițiile acestuia, dar și din sursele din care ale loc. În era digitală și extrem de accelerată, cu incluziuni și mixiuni de bucătării educația alimentară este foarte importantă pentru calitatea vieții pe termen lung. Inițierea consumatorilor cu informații fundamentale referitoare la o ținută alimentară sănătoasă trebuie să facă parte din programul școlar al copiilor continuând pe tot parcursul studiilor. Bunele practici cu referința la o alimentație sănătoasă sesizate, percepute, probate prin exemple concrete au șanse mai mari să fie preluate și implementate, decât abordările la nivel teoretic.

Cuvinte-cheie
educație alimentară, piramida alimentară, farfurie echilibrată