Articolul precedent |
Articolul urmator |
436 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-03-15 08:07 |
SM ISO690:2012 CĂPRUCIU, Ramona, OLTEANU, Ion, CICHI, Daniela Doloris, COSTEA, Dorin Constantin, CICHI, M., MARACINEANU, L., GENOIU, Elena Nadia, CĂPRUCIU, F.. Evaluarea prin sistem hplc a formelor izomere ale resveratrolului din unele soiuri de vita de vie din centrul viticol Banu Maracine. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 184-187. ISBN 978-9975-946-37-7 . |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” Vol. 15 (2), 2007 |
||||||
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”" Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007 | ||||||
|
||||||
Pag. 184-187 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Resveratrol (3,5,4′-trihydroxystilbene) is a fitoalexinic compound naturally produced by a diversity of plants such as grapes (Vitis vinifera) and peanuts (Arachis hypogaea) as an answer for thermic and hydric stress, mechanical shock, irradiation, fungal infection and itcan be found as cis and trans isomers. This study implied the determination of those two isomer forms of resveratrol in the grapes using the high performance liquid chromatography, their sums and a comparative evaluation, in order to establish the synthesis potential of studied grape varieties. In the future, these determinations will be use in order to extract resveratrol and to use it in medical area. |
||||||
Cuvinte-cheie cis - şi trans resveratrol, cromatografie lichidă, produs sanogen |
||||||
|