Evaluarea prin sistem hplc a formelor izomere ale resveratrolului din unele soiuri de vita de vie din centrul viticol Banu Maracine
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
436 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-03-15 08:07
SM ISO690:2012
CĂPRUCIU, Ramona, OLTEANU, Ion, CICHI, Daniela Doloris, COSTEA, Dorin Constantin, CICHI, M., MARACINEANU, L., GENOIU, Elena Nadia, CĂPRUCIU, F.. Evaluarea prin sistem hplc a formelor izomere ale resveratrolului din unele soiuri de vita de vie din centrul viticol Banu Maracine. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 184-187. ISBN 978-9975-946-37-7 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (2), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Evaluarea prin sistem hplc a formelor izomere ale resveratrolului din unele soiuri de vita de vie din centrul viticol Banu Maracine


Pag. 184-187

Căpruciu Ramona1, Olteanu Ion1, Cichi Daniela Doloris1, Costea Dorin Constantin1, Cichi M.1, Maracineanu L.1, Genoiu Elena Nadia1, Căpruciu F.2
 
1 Universitatea din Craiova,
2 Domeniul Coroanei Segarcea Srl
 
 
Disponibil în IBN: 7 octombrie 2020


Rezumat

Resveratrol (3,5,4′-trihydroxystilbene) is a fitoalexinic compound naturally produced by a diversity of plants such as grapes (Vitis vinifera) and peanuts (Arachis hypogaea) as an answer for thermic and hydric stress, mechanical shock, irradiation, fungal infection and itcan be found as cis and trans isomers. This study implied the determination of those two isomer forms of resveratrol in the grapes using the high performance liquid chromatography, their sums and a comparative evaluation, in order to establish the synthesis potential of studied grape varieties. In the future, these determinations will be use in order to extract resveratrol and to use it in medical area.

Cuvinte-cheie
cis - şi trans resveratrol, cromatografie lichidă, produs sanogen