Vinurile moldoveneşti din struguri de soiul Cabernet-Sauvignon: stilul senzorial în funcţie de provenienţa geografică
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
617 10
Ultima descărcare din IBN:
2023-03-06 21:05
SM ISO690:2012
ARPENTIN, Gheorghe, COLUN, Cristina, GUMIONAIA, Natalia. Vinurile moldoveneşti din struguri de soiul Cabernet-Sauvignon: stilul senzorial în funcţie de provenienţa geografică. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2014, nr. 3(51), pp. 34-38. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(51) / 2014 / ISSN 1857-3142

Vinurile moldoveneşti din struguri de soiul Cabernet-Sauvignon: stilul senzorial în funcţie de provenienţa geografică


Pag. 34-38

Arpentin Gheorghe1, Colun Cristina2, Gumionaia Natalia3
 
1 Uniunea Oenologilor din Moldova AO,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei,
3 ÎM „Laco-Alfatec” SRL
 
 
Disponibil în IBN: 3 aprilie 2020


Rezumat

In order to differentiate the red wines obtained from, „Cabernet-Sauvignon” variety in terms of typicity and specifi city, were studied the wines produced in three geographical regions of the Republic of Moldova („Codru”, „Ştefan-Vodă”, „Valul lui Traian”) and three wines with geographical indication produced in neighboring contries. For this study were aplied the spontaneous methods of sensory analysis in order to determine the points of diff erentiation af these wines. The obtained experimental data, as a result of sensory analysis, were processed using cluster analysis and principal component analysis in order to defi ne the wine’s profi le.

Cuvinte-cheie
Cabernet-Sauvignon, red wines, sensory analysis, napping, ultra-fl ash profi ling (UFP), specifi city, geographical indications, „Valul lui Traian”, „Codru”, „Ştefan-Vodă”, Republic of Moldova