Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
644 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-05-27 12:17 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
613.2:616.94 (2) |
Гигиена питания. Диетика. Принципы питания (181) |
Инфекционные заболевания. Инфекционные лихорадки (585) |
SM ISO690:2012 ARTIOMOV, Laurenţia. Considerații actuale privind diversitatea și rolul Escherichia coli în microbiomul intestinal. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2019, nr. 4(82), pp. 271-276. ISSN 1729-8687. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină | ||||||
Numărul 4(82) / 2019 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873 | ||||||
|
||||||
CZU: 613.2:616.94 | ||||||
Pag. 271-276 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Organismul uman este un ecosistem complex și coexistă cu o comunitate invizibilă, extrem de complexă, de microorganisme. Escherichia coli, numărul cărora printre alți reprezentanți ai microl orei intestinale nu depășește 1%, joacă un rol crucial în funcționarea tractului gastrointestinal. Acest articol reprezintă o trecere în revistă a surselor bibliograi ce care abordează importanța bacteriei Escherichia coli din microbiomul intestinal pentru organismul uman. Studiul rel ectă subiectele diversității tulpinilor de Escherichia coli, corelațiile lor cu anumite patologii, contribuția tulpinilor comensale de Escherichia coli în menținerea sănătății. În acest articol de sinteză discutăm și despre legăturile dintre Escherichia coli și compoziția rației alimentare. |
||||||
Cuvinte-cheie Escherichia Coli, microbiom, sănătate, boli, raţie alimentară, Escherichia coli, microbiome, health, diseases, food ration, Escherichia coli, микробиом, здоровье, болезни, рацион питания |
||||||
|