Considerații actuale privind diversitatea și rolul Escherichia coli în microbiomul intestinal
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
642 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-05-27 12:17
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
613.2:616.94 (2)
Dietetics. Nutrition principles applied to feeding and foods (181)
Communicable diseases. Infectious and contagious diseases, fevers (585)
SM ISO690:2012
ARTIOMOV, Laurenţia. Considerații actuale privind diversitatea și rolul Escherichia coli în microbiomul intestinal. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2019, nr. 4(82), pp. 271-276. ISSN 1729-8687.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină
Numărul 4(82) / 2019 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873

Considerații actuale privind diversitatea și rolul Escherichia coli în microbiomul intestinal

Current considerations regarding the diversity and role of Escherichia coli bacteria in the intestinal microbiome

Актуальные соображения по разнообразию и роли бактерии Escherichia coli в микробиоме кишечника

CZU: 613.2:616.94

Pag. 271-276

Artiomov Laurenţia
 
Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie
 
 
Disponibil în IBN: 30 martie 2020


Rezumat

Organismul uman este un ecosistem complex și coexistă cu o comunitate invizibilă, extrem de complexă, de microorganisme. Escherichia coli, numărul cărora printre alți reprezentanți ai microl orei intestinale nu depășește 1%, joacă un rol crucial în funcționarea tractului gastrointestinal. Acest articol reprezintă o trecere în revistă a surselor bibliograi ce care abordează importanța bacteriei Escherichia coli din microbiomul intestinal pentru organismul uman. Studiul rel ectă subiectele diversității tulpinilor de Escherichia coli, corelațiile lor cu anumite patologii, contribuția tulpinilor comensale de Escherichia coli în menținerea sănătății. În acest articol de sinteză discutăm și despre legăturile dintre Escherichia coli și compoziția rației alimentare.

h e human organism is a complex ecosystem and coexists with an invisible, extremely complex community of microorganisms. Escherichia coli, the number of which, among other representatives of intestinal microl ora, does not exceed 1%, play a crucial role in the functioning of the gastrointestinal tract. h is article is a review of bibliographic sources addressing the importance of Escherichia coli bacteria from the intestinal microbiome for the human body. h e paper rel ects the diversity of Escherichia coli strains, their correlations with certain pathologies, and the contribution of commensal Escherichia coli strains to the maintenance of health. In this article we also discuss the links between Escherichia coli and the composition of food ration.

Организм человека представляет собой сложную экосистему и сосуществует с невидимым, чрезвычайно сложным сообществом микроорганизмов. Бактерии Escherichia coli, количество которых, среди прочих представителей кишечной микрофлоры, не превышает 1%, играют важную роль в функционировании желудочно-кишечного тракта. Эта статья является обзором библиографических источников, посвященных важности бактерий Escherichia coli из состава кишечного микробиома для организма человека. В исследовании отражено разнообразие штаммов Escherichia coli, их корреляции с определенными патологиями, вклад штаммов Escherichia coli в поддержание здоровья. В этой статье мы также обсуждаем связь между кишечной палочкой и составом пищевого рациона.

Cuvinte-cheie
Escherichia Coli, microbiom, sănătate, boli, raţie alimentară,

Escherichia coli, microbiome, health, diseases, food ration,

Escherichia coli, микробиом, здоровье, болезни, рацион питания