Alimentaţia, ca factor de risc pentru dezvoltarea constipaţiilor la gravide.
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
628 9
Ultima descărcare din IBN:
2022-01-24 10:47
SM ISO690:2012
SAMOHVALOV, Elena. Alimentaţia, ca factor de risc pentru dezvoltarea constipaţiilor la gravide. . In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2009, nr. 2(10), pp. 100-103. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 2(10) / 2009 / ISSN 1857-1719

Alimentaţia, ca factor de risc pentru dezvoltarea constipaţiilor la gravide.

Pag. 100-103

Samohvalov Elena
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 14 decembrie 2013


Rezumat

We have studied 364 pregnant women. These women were divided in two groups (182 women with constipation in pregnancy and 182 without constipation). The diagnosis of constipation was established depending on the Criteria from the Rome III. In the result of investigation we have determined the role of alimentation, as one of the risk factors in the development of constipation in pregnancy.

Lotul de studiu a fost prezentat de 364 gestante. Femeile au fost divizate în doua grupe (182 de femei cu constipat ii în sarcina s i 182 fa ra constipat ii). Diagnosticul de constipat ii a fost stabilit pe baza Criteriilor de la Roma III. În rezultatul studiului noi am stabilit rolul alimentat iei ca factor de risc pentru dezvoltarea constipat iilor la gravide.