Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
37.091 (507) |
Организация обучения (560) |
![]() SLĂNINĂ, Adela. Rolul rețetarului în cadrul lucrărilor practice și de laborator pentru eficientizarea procesului instructiv-educativ. In: Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională, 2024, nr. 1-2(143-144), pp. 100-104. ISSN 1810-6455. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.10719502 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională | ||||||
Numărul 1-2(143-144) / 2024 / ISSN 1810-6455 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.10719502 | ||||||
CZU: 37.091 | ||||||
Pag. 100-104 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
În articolul dat am elucidat aspecte ce țin de câteva repere teoretice și practice cu privire la lecția de laborator, care are specificul său, deosebindu-se de celelalte forme de activitate. Totodată, ea este diversificată metodic, iar profesorul poate utiliza un diapazon larg de metode de predare. O lecție de laborator începe cu cuvântul introductiv al profesorului, prin care acesta explică importanța lecției, obiectivele activității, structura, conținutul și succesiunea executării lucrării și prezentării ei, metodele aplicate, oferă instrucțiuni amănunțite cu privire la cerințele care trebuie respectate pentru efectuarea corectă a lucrării, demonstrând anumite exemple. Un alt aspect foarte important ține de faptul că în cadrul lucrărilor practice și de laborator este folosit rețetarul – principalul document normativ utilizat pentru a determina necesitatea și consumul de materii prime, randamentul semipreparatelor și gramajul produselor finite. |
||||||
Cuvinte-cheie proiect, metodă didactică, rețetar, lecţie, competenţă, laborator, aplicații practice, project, teaching methods, recipe collection, lesson, skills, laboratory, practical applications |
||||||
|