Articolul precedent |
Articolul urmator |
162 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-24 01:04 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
338.48 (553) |
Туризм. Экономика туризма (534) |
SM ISO690:2012 UNGUREANU, Dănuț, ȚARAN BACIU GEORGESCU, Veronica. Educația continuă, în sprijinul dezvoltării comunităților rurale. Punctele gastronomice locale – exemple de bune practici pentru dobândirea competențelor necesare punerii în valoare a resurselor locale și promovarea lanțului scurt alimentar. In: Securitatea umană și socială în statul democratic, 27 octombrie 2023, Chişinău. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2023, pp. 441-450. ISBN 978-9975-175-50-0. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Securitatea umană și socială în statul democratic 2023 | ||||||
Conferința "Securitatea umană și socială în statul democratic" Chişinău, Moldova, 27 octombrie 2023 | ||||||
|
||||||
CZU: 338.48 | ||||||
Pag. 441-450 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Dezvoltarea comunităților rurale și a turismului rural se poate realiza și prin înființarea de Puncte Gastronomice Locale (PGL) în satele românești, unde se pot consuma preparate din produse locale obținute după metode tradiționale, autentice. Acest nou tip de activitate reprezintă o modalitate eficientă de valorificare a produselor gospodăriei țărănești în unități de alimentație publică de tip familial, ținând cont de specificul fiecărei zone/regiuni turistice cu tradiții gastronomice recunoscute. Punctele Gastronomice Locale sunt unități reprezentate de bucătăriile private din incinta caselor rurale, unde se prepară și se servesc produse culinare, după rețete specifice zonei, direct consumatorului final, pentru maximum 12 persoane. Punctele Gastronomice Locale oferă turiștilor posibilitatea de a beneficia de preparate tradiționale, locale, produse și servite direct de membrii familiei în propria gospodărie, respectând cerințele legale de igienă, fără a pune în pericol sănătatea consumatorilor. Organizarea de cursuri de deservire a Punctelor Gastronomice Locale, de către Agenția Națională a Zonei Montane din România, a luat naștere ca urmare a necesității valorificării superioare a produselor montane și a dezvoltării lanțurilor trofice scurte. Cursurile au fost organizate cu prezență fizică, în format online sau hibrid. Au participat diferite categorii de cursanți: antreprenori, fermieri, studenți etc. |
||||||
Cuvinte-cheie turism gastronomic, Punct Gastronomic Local, bucătărie țărănească, formare profesională, Agenția Națională a Zonei Montane, gastronomic tourism, Local Gastronomic Point, peasant cuisine, vocational training, National Agency of the Mountain Area |
||||||
|