Materia primă și factorii de influență a acesteia asupra calității produsului finit
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
152 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-24 18:24
SM ISO690:2012
ŢURCAN, Ana, BANU, Teodor. Materia primă și factorii de influență a acesteia asupra calității produsului finit. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 285-288. ISBN 978-9975-45-956-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.2, 2023
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023

Materia primă și factorii de influență a acesteia asupra calității produsului finit


Pag. 285-288

Ţurcan Ana, Banu Teodor
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 15 noiembrie 2023


Rezumat

Prezenta lucrare include rezultatele studiului de cercetare analitică privind factorii de influență asupra calității materiei prime și ca impact ulterior asupra produsului finit. În urma studiului bibliografic au fost stabiliți ca factori de influență: factorii intrinseci – cei ce țin în mare parte de identitatea animalului ( specie, vârsta, sex, etc) și factorii extrinseci care se referă la modul de creștere, alimentație, modul de abatorizare, tipul de conservare, etc. S-a constatat că atât factorii intrinseci și extrinseci au un impact asupra calității produsului finit, iar cunoașterea gradului de impact și modul lui de influență permite specialistului în tehnologia cărnii de a produce un produs cu o calitate prognozată prin selectarea corectă a materiei prime în funcție de sortimentul produs și gestionarea corectă a factorilor extrinseci.

Cuvinte-cheie
calitate, factor de influenţă, carne, materie primă