Agrobiological particularities and tehnological elements of cultivation of Guzun table grape variety
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
121 0
SM ISO690:2012
CUCU, Valentina. Agrobiological particularities and tehnological elements of cultivation of Guzun table grape variety . In: Lucrări Ştiinţifice. Seria Horticultură, 2012, vol. 55, pp. 293-296. ISSN 1454-7376.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Lucrări Ştiinţifice. Seria Horticultură
Volumul 55 / 2012 / ISSN 1454-7376 /ISSNe 2069-8175

Agrobiological particularities and tehnological elements of cultivation of Guzun table grape variety

Particularitățile agrobiologice și elementele tehnologice la cultivarea soiului de masă Guzun


Pag. 293-296

Cucu Valentina
 
Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
 
 
Disponibil în IBN: 19 octombrie 2023


Rezumat

Taking into account the actual preoccupation in the world regarding the extension of table grape varieties cultivation using new valuable and highly appreciated by consumer varieties, the present paper have the objectives: selection of new varieties for completion of actual assortment and ensuring more superior production quantity and especially quality with the purpose of its promotion in production; - efficient application of inflorescences rate setting in combination with the number of buds after cutting.

Având în vedere preocupările existente pe plan mondial privind extinderea culturii soiurilor de struguri pentru masă, prin folosirea creaŃiilor noi, valoroase, cu însusiri apreciate de consumator, prin această lucrare s-a urmărit: alegerea soiurilor noi care să completeze actualul sortiment si să asigure obținerea unor producŃii superioare din punct de vedere cantitativ si mai ales, calitativ, cu scopul promovării lor în cultură; aplicarea eficientă a normării numărului de inflorescenŃe în combinaŃie cu încărcătura de ochi lăsată la tăiere.

Cuvinte-cheie
table grapevine varieties, agrobiology, length of pruning, green operations,

soiuri de masă, agrobiologie, lungimea de tăiere, operațiuni în verde