Concentrate de fibre alimentare din deșeuri vegetale: extragere, caracterizare și aplicații ca ingrediente funcționale
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
117 3
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-09 00:34
SM ISO690:2012
BARBAROȘ, Maria-Marcela. Concentrate de fibre alimentare din deșeuri vegetale: extragere, caracterizare și aplicații ca ingrediente funcționale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 242-245. ISBN 978-9975-45-956-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.2, 2023
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023

Concentrate de fibre alimentare din deșeuri vegetale: extragere, caracterizare și aplicații ca ingrediente funcționale


Pag. 242-245

Barbaroș Maria-Marcela12
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 10 octombrie 2023


Rezumat

Actualmente, sectorul alimentar este unul extrem de competitiv și în continuu schimbare iar utilizarea deșeurilor vegetale ca ingrediente ar putea fi considerată o oportunitate pentru diversificarea sortimentală a produselor alimentare. Deșeurile vegetale reprezintă o sursă importantă de zaharuri, acizi organici, fibre alimentare, substanțe fenolice, flavonoizi, substanțe minerale, vitamine, de aceea pot fi aplicate ca ingrediente funcționale. Un interes aparte manifestă fibrele alimentare cu activități biologice importante, cum ar fi modularea microbiotei intestinale, scăderea încărcăturii glicemice și înlocuirea unor aditivi alimentari de textură în alimente. Fibrele alimentare au aplicații largi, în special în industria alimentară, datorită efectelor sale de promovare a sănătății și proprietăților funcționale care stau la baza dezvoltării produse alimentare funcționale.

Cuvinte-cheie
deşeuri vegetale, ingrediente funcționale, fibre alimentare, compuşi bioactivi