Development of probiotic starter producing antimicrobial peptides
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
342 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-20 22:04
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.055 (1)
Продукты животноводства и охоты (304)
SM ISO690:2012
CARTAŞEV, Anatolie. Elaborarea culturii starter probiotice producătore de peptide antimicrobiene. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective, Ed. 1, 11-12 noiembrie 2022, Chisinau. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2023, pp. 50-52. ISBN 978-9975-165-51-8..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sectorul agroalimentar – realizări și perspective 2023
Simpozionul "Sectorul agroalimentar – realizări și perspective"
1, Chisinau, Moldova, 11-12 noiembrie 2022

Development of probiotic starter producing antimicrobial peptides

Elaborarea culturii starter probiotice producătore de peptide antimicrobiene

CZU: 637.055

Pag. 50-52

Cartaşev Anatolie
 
Universitatea de Stat din Comrat
 
 
Disponibil în IBN: 17 martie 2023


Rezumat

Many strains of lactic acid bacteria secrete ribosomal synthesized antimicrobial peptides - substances protein nature bacteriocins. The synthesis of bacteriocins is a hereditary feature of microorganisms, which manifests itself in the fact that each strain is able to form one or more specific, strictly specific antibiotic substances. Currently, interest is growing in bacteriocin-forming lactococci of the genus Lactococcus lactis, which, due to their harmlessness, high enzymatic and antimicrobial activity, are the object of fundamental research to create new active probiotics and biological preservatives. In additional, there are high demands on the quality of food and their safety for health, since widely used chemical preservatives that increase the shelf life of food cause concern among consumers.

Multe tulpini de bacterii lactice sintetizează peptide antimicrobiene ribozomale - substanțe de natură proteică bacteriocin. Sinteza bacteriocinelor este o caracteristică ereditară a microorganismelor, care se manifestă prin faptul că fiecare tulpină este capabilă să formeze una sau mai multe substanțe antibiotice specifice, strict specifice. În prezent, interesul pentru lactococii formatori de bacteriocină din genul Lactococcus lactis, care, datorită inofensivității, activității enzimatice și antimicrobiene ridicate sunt obiectele cercetărilor fundamentale pentru crearea probiotice active noi și conservanți biologici. În plus, există cerințe privind calitatea alimentelor și siguranța acestora pentru sănătate, deoarece conservanții chimici utilizați pe scară largă care majorează durata de valabilitate a alimentelor dar provoacă îngrijorare în rândul consumatorilor.

Cuvinte-cheie
lactic acid bacteria, Antimicrobial Peptides, starter culture,

Bacteriile lactice, Peptide antimicrobiene, Cutura starter.