Studiul influenței factorilor climatici asupra calității vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
235 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-17 14:31
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.221:551.506:634.852+(478.9) (1)
Виноделие. Энология. Виноградные вина (444)
Метеорология. Климатология (478)
Виноградарство, виноградные лозы и виноградники (628)
SM ISO690:2012
TARAN, Nicolae, PONOMARIOVA, Irina, SCORBANOVA, Elena, MORARI, Boris, NEMŢEANU, Silvia. Studiul influenței factorilor climatici asupra calității vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2022, nr. 2(88), pp. 45-50. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.22.88.07
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 2(88) / 2022 / ISSN 1857-3142

Studiul influenței factorilor climatici asupra calității vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.22.88.07
CZU: 663.221:551.506:634.852+(478.9)

Pag. 45-50

Taran Nicolae, Ponomariova Irina, Scorbanova Elena, Morari Boris, Nemţeanu Silvia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 23 decembrie 2022


Rezumat

Abstract. The paper analyzed the climatic conditions of the 2021 harvest year and their effects on the growth and development of grapes of new selection varieties for the production of quality wines. The physico-chemical results obtained demonstrated the high quality of dry white wines from grape varieties of new selection, with high organoleptic qualities. Recommendations have been developed to improve the technologies for the production of quality dry white wines obtained from new selection varieties.

În lucrare au fost analizate condițiile climatice ale anului de recoltă 2021 și efectele acestora asupra creșterii și dezvoltării soiurilor de struguri de selecție nouă pentru producerea vinurilor de calitate. Rezultatele fizico-chimice obținute au demonstrat calitatea înaltă a vinurilor albe seci obținute din soiuri de struguri de selecție nouă, cu calități organoleptice înalte. Au fost elaborate recomandări în vederea perfecționării tehnologiilor de producere a vinurilor albe seci de calitate obținute din soiuri de selecție nouă.

Cuvinte-cheie
climatic conditions, new selection grape varieties, White wines, quality indices,

cheie: condiții climatice, soiuri de selecție nouă, vinuri albe, indici de calitate