Articolul precedent |
Articolul urmator |
370 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-06 12:24 |
SM ISO690:2012 SÂRBU, Olga, BUSUIOC, E.. Starea actuală şi perspectivele de dezvoltare a legumiculturii. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 242-246. ISBN 978-9975-946-37-7 . |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” Vol. 15 (2), 2007 |
||||||
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”" Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007 | ||||||
|
||||||
Pag. 242-246 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Vegetable growing is a branch of agriculture which provides for the population fresh products and for the food industry raw material. After estimating the situation within this branch over the recent years we can mention that the development of the agrarian reforms had a negative impact on the vegetable growing development. In the production circumstances of the Republic of Moldova, the obtained results are much more reduced than the scientific standards. Over the years 2000-2006 the average harvest per ha was 74, 5 q.,i.e. 27,6 % from the norm potential. Vegetable production is efficient in the conditions of a closed cycle of production where the same economic unit produces vegetable raw material and processes it in its own factory. Such an integration of vegetable production and processing is practiced within the joint stock company „Nistru-Olăneşti”. |
||||||
Cuvinte-cheie producţie legumicolă, specializare, dezvoltare în dinamică, nivelare analitică, extrapolare, eficienţă economică |
||||||
|