Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2023-05-20 23:39 |
![]() GĂINĂ, Boris, BOLOGA, Mircea, DUMITRAŞ, Petru, BODEAN, Constantin. Intensificarea procesului de limpezire a vinului prin dispersarea cavitaţională a bentonitei. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 150-154. ISBN 978-9975-946-37-7 . |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” Vol. 15 (2), 2007 |
||||||
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”" Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007 | ||||||
|
||||||
Pag. 150-154 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
The results of investigations of the preparation of high-homogeneous fine-dispersed suspension of bentonite under the action of ultrasonic cavitation are given. Cavitation effects make it possible to achieve a high level of dispersion (0.4-1.0 •m). It is shown that bentonite suspensions with submicron particles may be used for clarification and deproteination of wines, decreases the bentonite consumption per 1 liter of wine from 3.0 to 0.5 g. |
||||||
Cuvinte-cheie bentonită, dispersare, omogenizare, cavitaţie ultrasonoră, amplitudinea oscilaţiilor, nanodispersare, limpezire |
||||||
|