Utilizarea rațională a merelor imature
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
635 10
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-22 12:10
SM ISO690:2012
CRUCIRESCU, Diana. Utilizarea rațională a merelor imature. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 401-404. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Utilizarea rațională a merelor imature


Pag. 401-404

Crucirescu Diana12
 
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2020


Rezumat

Una dintre principalele probleme de mediu ale societatii de astazi este creșterea continuă a cantității de deșeuri organice. În urma reglării încărcăturii de rod pe pom, cca 20% din roada preconizară nu se valorifică în scop alimentar. Evacuările necontrolate a deșeurilor nu mai sunt astăzi acceptabile, iar recuperarea energiei si reciclarea nutrienților și a materiei organice, au devenit un lucru necesar. În industria alimentară nu sunt cunoscuți suficienți acidifianți de origine naturală. Analiza studiului bibliografic demonstrează că merele imature sunt o sursă de substanțe nutritive valoroase și acizi organici nativi. Din aceste fructe au fost obținuți experimental acidifianți naturali. Aceștea din urmă ar putea substitui acizii monocomponenți de proviniență chimică/biochimică din industria alimentară. Deasemenea, producerea acidifiantului din mere va rezolva două probleme de ordin economic și cel ecologic.

Cuvinte-cheie
dezvoltarea durabilă, mere imature, deșeurile horticole, GES1, ODD2

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Crucirescu, D.G.</dc:creator>
<dc:date>2020</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'><p>Una dintre principalele probleme de mediu ale societatii de astazi este creșterea continuă a cantității de deșeuri organice. &Icirc;n urma reglării &icirc;ncărcăturii de rod pe pom, cca 20% din roada preconizară nu se valorifică &icirc;n scop alimentar. Evacuările necontrolate a deșeurilor nu mai sunt astăzi acceptabile, iar recuperarea energiei si reciclarea nutrienților și a materiei organice, au devenit un lucru necesar. &Icirc;n industria alimentară nu sunt cunoscuți suficienți acidifianți de origine naturală. Analiza studiului bibliografic demonstrează că merele imature sunt o sursă de substanțe nutritive valoroase și acizi organici nativi. Din aceste fructe au fost obținuți experimental acidifianți naturali. Aceștea din urmă ar putea substitui acizii monocomponenți de proviniență chimică/biochimică din industria alimentară. Deasemenea, producerea acidifiantului din mere va rezolva două probleme de ordin economic și cel ecologic.</p></dc:description>
<dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor (Vol.1) 401-404</dc:source>
<dc:subject>dezvoltarea durabilă</dc:subject>
<dc:subject>mere imature</dc:subject>
<dc:subject>deșeurile horticole</dc:subject>
<dc:subject>GES1</dc:subject>
<dc:subject>ODD2</dc:subject>
<dc:title>Utilizarea rațională a merelor imature</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>