Realizări inovative în domeniul ameliorării culturilor leguminoase pentru boabe
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
541 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-28 15:55
SM ISO690:2012
VOZIAN, Valeriu, IACOBUŢĂ, Maria, AVADĂNII, Larisa, UNGUREANU, Victor. Realizări inovative în domeniul ameliorării culturilor leguminoase pentru boabe. In: Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor, 6 septembrie 2018, Pașcani. Pașcani: 2018, pp. 389-395.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor 2018
Conferința "Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor"
Pașcani, Moldova, 6 septembrie 2018

Realizări inovative în domeniul ameliorării culturilor leguminoase pentru boabe


Pag. 389-395

Vozian Valeriu, Iacobuţă Maria, Avadănii Larisa, Ungureanu Victor
 
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Cîmp „Selecţia“
 
 
Disponibil în IBN: 3 februarie 2020


Rezumat

The aim of this publication is to familiarize interested people with the new results in breeding leguminous crops at Selectia Research Institute of Field Crops. The new variety of peas – Nadia with agronomic and technologic advantages can significantly reduce the yield losses during harvesting period of time. New varieties of soya – Moldovita and Igorina are more tolerant to droughts due to a better architecture of crops and consequently they are more productive. New varieties of dry beans Marita and Petrela are more attractive for their biger grains. By extending new varieties of leguminous crops will allow to solve the problems with soil fertility and deficit of protein.

Cuvinte-cheie
Leguminous crops, improvement, variety, seed, green peas, soy, Beans