Articolul precedent |
Articolul urmator |
649 10 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-04 11:35 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
619:616.33/.34-092.19:636.52/.58.033 (1) |
Mедицинские науки (11143) |
Заболевания пищеварительной системы. Болезнь пищеварительного тракта (1732) |
Домашняя птица (180) |
SM ISO690:2012 VOINIŢCHII, Eugen. Metode actuale în combaterea afecţiunelor gastrointestinale şi a stresului oxidativ la puii broiler. In: Medicină veterinară: materialele Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Probleme actuale și tendințe ale sectorului de creștere a animalelor și medicinei veterinare”, dedicat aniversării a 85 de ani de la fondarea Universităţii Agrare de Stat din Moldova, 14 septembrie 2018, Chişinău. Chişinău Republica Moldova: Centrul editorial UASM, 2018, Vol.49, pp. 71-77. ISBN 978-9975-64-271-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Medicină veterinară Vol.49, 2018 |
||||||
Simpozionul "Medicină Veterinară" Chişinău, Moldova, 14 septembrie 2018 | ||||||
|
||||||
CZU: 619:616.33/.34-092.19:636.52/.58.033 | ||||||
Pag. 71-77 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
The study included 2 groups of broilers COB 500, 40 birds each: one control group and one experimental group treated with pro/prebiotic Biomin C-EX. The purpose of the study was finding of some possibilities for improving the productive performances and prevention of gastroenteropathies in chickens, by administration in drinking water of the pro/prebiotic Biomin C-EX. At the 21 days and end of our studies we have collected blood samples. It has been demonstrated that the studied product no side effects, induced an increase of biochemical parameters. Has positive effects on the activity of the liver, are well tolerated by broilers and influence positively the proantioxidant system. The viability of broilers constituted 97.5% and 95% in the experimental and control groups, respectively. |
||||||
Cuvinte-cheie Broiler, Biomin C-EX, Gastroenteritis, prophylaxis, Antioxidant enzymes, Antioxidant activity |
||||||
|