Efectul 1-metil ciclopropenului asupra unor caracteristici fizico-chimice ale fructelor de măr în timpul păstrării în aer liber
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
903 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-13 11:28
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.11:581.1+664.85.03 (2)
Плодоводство (1441)
Физиология растений (526)
Технология консервирования пищевых продуктов растительного происхождения (95)
SM ISO690:2012
GAVRILAŞ, Tamara, DRUŢĂ, Ala. Efectul 1-metil ciclopropenului asupra unor caracteristici fizico-chimice ale fructelor de măr în timpul păstrării în aer liber . In: Ştiinţa Agricolă, 2009, nr. 2, pp. 47-50. ISSN 1857-0003.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa Agricolă
Numărul 2 / 2009 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202

Efectul 1-metil ciclopropenului asupra unor caracteristici fizico-chimice ale fructelor de măr în timpul păstrării în aer liber
CZU: 634.11:581.1+664.85.03

Pag. 47-50

Gavrilaş Tamara, Druţă Ala
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 9 decembrie 2013


Rezumat

The action of 1-methyl cyclopropene (1-MCP) has been studied during the treatment of several apple varieties: Jonagold, Idared,Golden Delicious, Reinette Simirenko.Two concentrations were used for comparison: 68 mg/mł and 136 mg/mł. It was identified, that after the treatment with 1-MCP the degree of starch hydrolization is less comparing tocontrol. Titration acidity diminished during the storageof treated fruits, the firmness was higher in the treated fruits. Therewere no significant differences between the two used doses. A variety of factors must be taken into consideration when using 1-MCP, especially the cultivar, development stage,time for harvest, multiple applications, etc.

Cuvinte-cheie
Apples, Ethylene, Firmness, Postharvest,

1-Methyl cylopropene