Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
885 18 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-21 12:19 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
637.5’692.054 (1) |
Продукты животноводства и охоты (307) |
SM ISO690:2012 MARDARI, Tatiana. Variaţia compoziţiei chimice a cărnii de iepure de casă în funcţie de vârstă. In: Ştiinţa Agricolă, 2015, nr. 2, pp. 88-92. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 2 / 2015 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 637.5’692.054 | ||||||
Pag. 88-92 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
După compoziţia chimică, carnea de iepure este superioară cărnii de vită, precum şi celei de oaie sau de porc, conţine puţină grăsime şi relativ mai multă proteină. În acest articol sunt prezentate rezultatele unui studiu privind variaţia compoziţiei chimice a cărnii de iepuri sacrificaţi la vârsta de 2, 4 şi 7 luni. Umiditatea iniţială din carne constituie, în medie, 68,28%, umiditatea higroscopică la iepurii sacrificaţi la 2 luni constituie 3,17% şi este la cel mai înalt nivel (faţă de 2,95% la 7 luni de viaţă). Substanţa uscată constituie, în medie, 26,46%, iar cea organică – 25,46%, cele mai înalte valori ale acestor indici înregistrându-se la vârsta de 7 luni – 31,76% (substanţa uscată) şi 31,03% (substanţa organică). Carnea de iepure este de cea mai bună calitate la vârsta de la 2 la 4 luni, când raportul dintre apă şi substanţa uscată constituie 3,31/1 şi respectiv 3,09/1. |
||||||
Cuvinte-cheie Carne de iepure, Grăsime, proteine, Substanţă uscată, Umiditate, Iepuri de casă, Vârstă. |
||||||
|