Interesul doctrinar faţă de răspunderea constituţională în literatura de specialitate rusă
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
646 0
SM ISO690:2012
MURUIANU, Ion. Interesul doctrinar faţă de răspunderea constituţională în literatura de specialitate rusă . In: Legea şi Viaţa, 2013, nr. 11(263), pp. 14-18. ISSN 2587-4365.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Legea şi Viaţa
Numărul 11(263) / 2013 / ISSN 2587-4365 /ISSNe 2587-4373

Interesul doctrinar faţă de răspunderea constituţională în literatura de specialitate rusă

Pag. 14-18

Muruianu Ion
 
Curtea de Apel Chişinău
 
 
Disponibil în IBN: 23 decembrie 2013


Rezumat

În ultimii zece ani, problematica răspunderii constituţionale a devenit destul de populară, suscitînd un interes deosebit şi determinîndo studiere amplă şi multiaspectuală mai ales în doctrina juridică rusă. Apreciind în mod distinct această tematică şi considerînd-o mai mult decît actuală şi pentru Republica Moldova, pentru ştiinţa dreptului constituţional autohton, în cele ce urmează ne propunem o retrospectivă a contribuţiei cercetătorilor ruşi la fundamentarea teoriei răspunderii constituţionale.

Dans la dernière décennie, la question de la responsabilité constitutionnelle est devenue très populaire et a suscité un intérêt considérable et causer des études approfondies et multidimensionnels en particulier dans la doctrine juridique russe. En apprécier beaucoup de valeur à ce sujet et considérer lui de plus que actuelle pour la République de Moldova, pour la science de droit constitutionnel, dans ce qui suit, nous proposons un revue de la contribution de scientifiques russes à la fundamentation de la théorie de la responsabilité constitutionnelle.

Cuvinte-cheie
răspundere constituţională, răspundere juridică,

răspundere politică.