Produse alimentare genetic modificate – argumente pro şi contra
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
205 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-06-16 01:00
SM ISO690:2012
OLARU, Efim, POPOV, Tamara. Produse alimentare genetic modificate – argumente pro şi contra. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 150-153. ISBN 978-9975-45-249-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014

Produse alimentare genetic modificate – argumente pro şi contra


Pag. 150-153

Olaru Efim, Popov Tamara
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 25 mai 2023


Rezumat

Organismele modificate genetic (O.M.G.) actualmente nasc cele mai mari confuzii în rândul consumatorilor. O parte dintre aceştia sunt siguri că O.M.G. sunt toxice şi deosebit de periculoase, alţii sunt de părere că ele rezolvă problema alimentelor. Tehnologia genei prezintă o tehnologie ce furnizează noi proprietăţi organismului, transferând gene de la un organism la altul sau care interferează cu structura sa genetică. Prin modificarea genetică poate fi obţinută producerea fructelor sezoniere pe tot parcursul anului, modificarea calităţilor nutritive, ameliorarea culorii şi aromei fructelor etc. Există şi o mulţime de cercetări, care au constatat că utilizarea O.M.G. duce la infertilitate, dezvoltarea şi răspândirea celulelor de cancer, diferite forme de alergii. Este deocamdată necunoscut faptul, ce impact vor avea aceste produse asupra generaţiilor următoare. Afară de aceasta nu se cunoaşte, cum genele, introduse artificial, se vor dezvolta în continuare.

Cuvinte-cheie
Organism modificat genetic, transfer de gene, risc alimentar, inginerie genetică, efect alergic, test de siguranţă, efect nutritiv