Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-06-16 01:00 |
![]() OLARU, Efim, POPOV, Tamara. Produse alimentare genetic modificate – argumente pro şi contra. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 150-153. ISBN 978-9975-45-249-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014 | ||||||
|
||||||
Pag. 150-153 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Organismele modificate genetic (O.M.G.) actualmente nasc cele mai mari confuzii în rândul consumatorilor. O parte dintre aceştia sunt siguri că O.M.G. sunt toxice şi deosebit de periculoase, alţii sunt de părere că ele rezolvă problema alimentelor. Tehnologia genei prezintă o tehnologie ce furnizează noi proprietăţi organismului, transferând gene de la un organism la altul sau care interferează cu structura sa genetică. Prin modificarea genetică poate fi obţinută producerea fructelor sezoniere pe tot parcursul anului, modificarea calităţilor nutritive, ameliorarea culorii şi aromei fructelor etc. Există şi o mulţime de cercetări, care au constatat că utilizarea O.M.G. duce la infertilitate, dezvoltarea şi răspândirea celulelor de cancer, diferite forme de alergii. Este deocamdată necunoscut faptul, ce impact vor avea aceste produse asupra generaţiilor următoare. Afară de aceasta nu se cunoaşte, cum genele, introduse artificial, se vor dezvolta în continuare. |
||||||
Cuvinte-cheie Organism modificat genetic, transfer de gene, risc alimentar, inginerie genetică, efect alergic, test de siguranţă, efect nutritiv |
||||||
|