Conţinutul de proteine şi carbohidraţi în biomasa levurilor după un an de conservare în prezenţa extractelor policomponente din spirulin
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
179 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-15 12:04
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
579.67:579.22 (1)
Прикладная микробиология (368)
Общая микробиология (133)
SM ISO690:2012
BALAN (BATÎR), Ludmila, SLANINA, Valerina, RUDI, Ludmila, CHIRIAC, Tatiana. Conţinutul de proteine şi carbohidraţi în biomasa levurilor după un an de conservare în prezenţa extractelor policomponente din spirulin. In: Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă, Ed. 10, 18-19 martie 2023, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2023, Ediția 10, Vol.1, pp. 286-289. ISBN 978-9975-46-716-2. DOI: https://doi.org/10.46727/c.v1.18-19-03-2023.p286-289
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă
Ediția 10, Vol.1, 2023
Conferința "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă"
10, Chişinău, Moldova, 18-19 martie 2023

Conţinutul de proteine şi carbohidraţi în biomasa levurilor după un an de conservare în prezenţa extractelor policomponente din spirulin

The proteins and carbohydrates content in the yeasts biomass after one year of lyophilized state in the presence of polycomponent extracts from Spirulina

DOI:https://doi.org/10.46727/c.v1.18-19-03-2023.p286-289
CZU: 579.67:579.22

Pag. 286-289

Balan (Batîr) Ludmila, Slanina Valerina, Rudi Ludmila, Chiriac Tatiana
 
Institutul de Microbiologie și Biotehnologie, UTM
 
 
Disponibil în IBN: 20 aprilie 2023


Rezumat

The research presented in this article consisted in obtaining of polycomponent extracts from spirulina biomass and their use as a protective agent against osmotic and thermal shocks in the freeze-drying process of yeast strains. After one year of storage in a lyophilized state, the influence of the bioactive extracts from spirulina on the biochemical indices, of which the content of proteins and carbohydrates, in the yeast biomass, was established.

Cuvinte-cheie
proteins, carbohydrates, Yeasts, polycomponent extracts, Spirulina