Comment améliorer les compétences d’expression orale en classe de FLE
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
168 7
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-08 16:02
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
37.016:811.133.1'243 (2)
Основы образования. Теоретические основы. Философские основы и др. (3934)
Галло-романские языки (245)
SM ISO690:2012
STANCIU, Medina Loredana. Comment améliorer les compétences d’expression orale en classe de FLE . In: Abordări psiho-pedagogice, lingvistico-literare, istorice și didactice în științele educației, Ed. 1, 21 decembrie 2022, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, 2023, pp. 119-124. ISBN 978-9975-88-102-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Abordări psiho-pedagogice, lingvistico-literare, istorice și didactice în științele educației 2023
Conferința "Abordări psiho-pedagogice, lingvistico-literare, istorice și didactice în științele educației"
1, Cahul, Moldova, 21 decembrie 2022

Comment améliorer les compétences d’expression orale en classe de FLE

Dezvoltarea competențelor de comunicare în limba franceză

CZU: 37.016:811.133.1'243

Pag. 119-124

Stanciu Medina Loredana
 
Liceul Tehnologic Administrativ si de Servicii „Victor Slavescu", mun. Ploiești
 
 
Disponibil în IBN: 18 aprilie 2023


Rezumat

La théorie de la communication se présente comme une nouvelle discipline qui, au-delà de la clarté à première vue des aspects qui la caractérisent, cache une série de pièges, provenant des ambiguïtés et des connotations trouvées dans le terme «communication». Celles-ci sont déterminées par la multitude de situations dans lesquelles se retrouve le concept de communication et vont provoquer confusions et polémiques sans en détailler et délimiter les aspects composants. Pour pouvoir communiquer dans une langue étrangère, une simple connaissance en reproduisant quelques énoncés qui correspondent grammaticalement ne suffit pas. Cette action doit être continuellement complétée par l'utilisation sûre et avec tact des compétences de communication dans divers contextes sociaux et avec divers interlocuteurs.

Teoria comunicării vine ca o nouă disciplină care, dincolo de claritatea la prima vedere a aspectelor ce o caracterizează, ascunde o serie de capcane, provenite din ambiguităţile şi conotaţiille ascunse în termenul „comunicare”. Acestea sunt determinate de multitudinea ipostazelor în care este regăsit conceptul de comunicare și vor determina confuzii şi controverse fără o detaliere si delimitare a aspectelor componente. Pentru a putea comunica într-o limbă străină, nu este de ajuns o simplă cunoaștere prin reproducere a unor enunţuri care să corespundă gramatical. Această acțiune trebuie continuu completată de utilizarea cu siguranță și tact a deprinderilor de comunicare în diverse contexte sociale și cu diverși interlocuitori.

Cuvinte-cheie
communication, langue étrangère, habilité, attitude,

comunicare, limbă străină, competenţă, atitudine