Articolul precedent |
Articolul urmator |
398 40 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-07 16:10 |
SM ISO690:2012 MITITELU, Doina-Maria, ȘULEAC, Vlada. Îndulcitori artificiali şi naturali – argumente pro şi contra. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 562-566. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 562-566 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Problema asigurării unei alimentații sănătoase a populației devine din ce în ce mai relevantă în fiecare an. Excluderea zahărului din rețetele alimentelor industriale din punct de vedere tehnologic este o sarcină dificilă pe care producătorii încearcă să o rezolve cu ajutorul îndulcitorilor. Fiecare dintre îndulcitorii cunoscuți în prezent, fie naturali sau sintetici, posedă anumite avantaje și dezavantaje. În Republica Moldova există o gamă destul de largă de îndulcitori autorizați, dar doar o mică parte dintre aceștia (E 950, E 951, E 952, E 954, E 955) se găsește des în compoziția diferitor produse alimentare locale. Pe baza analizei proprietăților nutriționale și tehnologice ale acestor îndulcitori, a fost stabilit că E 955 – sucraloză prezintă cele mai bune perspective pentru obținerea produslor alimentare calitative cu un conținut de calorii scăzut. |
||||||
Cuvinte-cheie aditivi alimentari, zahăr, sortiment, inofensivitate, produse alimentare |
||||||
|