Articolul precedent |
Articolul urmator |
318 12 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-08 18:13 |
SM ISO690:2012 MARJINEAN, Iana. Studiul compoziției compușilor biologic activi din tomate (solanum lycopеrsicum). In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 507-510. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 507-510 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Studiul propus relatează despre compușii biologici activi care se conțin în tomate, proprietățile acestora și beneficiile consumului de tomate. Antioxidanții din tomate includ carotenoizi precum β-carotenul, un precursor al vitaminei A și, în principal, licopenul, care este în mare parte responsabil pentru conferirea nuanței roșie a fructelor; vitamine precum acidul ascorbic și tocoferolii și compuși fenolici precum flavonoidele. Consumul regulat de tomate și produse din tomate este asociat cu o viață sănătoasă și echilibrată. Studiile actuale demonstrează numeroasele beneficii ale compușilor bioactivi de tomate, fie izolați, fie în extracte combinate, precum efecte anticancerigene, anticolesterolemice, antidiabetice, cardioprotectoare și hepatoprotectoare. |
||||||
Cuvinte-cheie tomate, licopen, carotenoizi, β-carotenul, Vitamine, flavonoizi |
||||||
|