Studii de stabilitate a extractelor uscate de Hypericum Perforatum L.
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
342 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-17 08:36
SM ISO690:2012
BENEA, Anna, CIOBANU, Nicolae, COJOCARU-TOMA, Maria, CIOBANU, Cristina, NISTREANU, Anatolie. Studii de stabilitate a extractelor uscate de Hypericum Perforatum L.. In: Congresul Național de Farmacie, 15-17 septembrie 2021, Oradea. Oradea-Chișinău : Editura Universităţii din Oradea, 2021, Ediția a XVIII-a, p. 115. ISBN 978-606-10-2144-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Congresul Național de Farmacie
Ediția a XVIII-a, 2021
Congresul "Congresul național de Farmacie "
Oradea, Moldova, 15-17 septembrie 2021

Studii de stabilitate a extractelor uscate de Hypericum Perforatum L.

Stability studies on dried extracts of Hypericum Perforatum L


Pag. 115-115

Benea Anna, Ciobanu Nicolae, Cojocaru-Toma Maria, Ciobanu Cristina, Nistreanu Anatolie
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 29 aprilie 2022


Rezumat

Obiectivul studiului. Determinarea stabilității a extractelor uscate din Hyperici herba și Hyperici flores, după totalul de flavonoide. Material şi metode. Extractele uscate au fost obținute prin macerare fracționată cu agitare la temperatura camerei cu concentrare în rotavapor. Stabilitatea produselor extractive a fost determinată în timp real (la temperatura+25±2°C, umiditatea relativă 60±5%) și ȋn condiţii accelerate (temperatura+40°C, umiditatea relativă 65±5%) la interval de 0-36 luni. Determinările au avut loc pentru 3 serii din fiecare extract, depozitate în recipiente din sticlă întunecată, bine închise, iar extractele uscate au fost examinate după următorii parametri de calitate: descriere, identificare și dozarea totalului de flavonoide. Descrierea aspectului s-a efectuat în conformitate cu prevederile monografiei „Extracta” din Farmacopeea Română ed. X. Identificarea compușilor fenolici s-a efectuat prin cromatografie pe strat subțire, dozarea totalului de flavonoide s-a realizat spectrofotometric. Rezultate. Pe întreaga perioadă de testare nu s-au schimbat aspectul, mirosul și gustul ambelor extracte. Analiza cantitativă a seriilor analizate denotă că timp de 36 luni totalul de flavonoide a deviat exponențial până la 5% comparativ cu conținutul inițial. Concluzie. Extractele uscate din Hyperici herba și Hyperici flores supuse studiilor de stabilitate în timp real și accelerat rămân stabile pe perioada studiilor în corespundere cu cerințele farmacopeice și cu termen de valabilitate de 3 ani pentru ambele extracte.

The objective of the study. Stability assessment on dry extracts of Hyperici herba and Hyperici flores by total flavonoid content determination. Material and methods. The dry extracts were obtained by fractional maceration with stirring at room temperature, further concentrated in rotary evaporator. The stability of the extractive products was determined in real time (at temperature + 25 ± 2 ° C, relative humidity 60 ± 5%). and in accelerated conditions (temperature +40°C, relative humidity 65±5%) at intervals of 0-36 months. The determinations took place for 3 series of each extract, stored in dark glass containers, tightly closed; the dry extracts were examined according to the following quality parameters: description, identification and dosage of the total flavonoids. The description of the aspect was made in accordance with the reqirements of the “Extracta” monograph from the Romanian Pharmacopoeia Xth ed. The identification of phenolic compounds was performed by thin layer chromatography, the dosage of the total flavonoids was performed spectrophotometrically. Results. The appearance, smell and taste of both extracts did not change throughout the test period. The quantitative analysis of the analyzed series shows that for 36 months the total flavonoids deviated exponentially up to 5% compared to the initial content. Conclusion. Dry extracts of Hyperici herba and Hyperici flores subjected to real-time and accelerated stability studies remain stable during the studies in accordance with the pharmacopoeial requirements and with a shelf life of 3 years for both extracts.