Cercetări referitor la utilizarea soiurilor noi de viţă de vie apirene în industria alimentară
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
345 3
Ultima descărcare din IBN:
2022-03-25 09:48
SM ISO690:2012
SAVIN, Gheorghe, CORNEA, Vladimir, ŞLEAGUN, Galina, LINDA, Liudmila, FIODOROV, Stanislav. Cercetări referitor la utilizarea soiurilor noi de viţă de vie apirene în industria alimentară. In: Lucrări Ştiinţifice. Seria Horticultură, 2005, nr. 2(48), pp. 161-166. ISSN 1454-7376.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Lucrări Ştiinţifice. Seria Horticultură
Numărul 2(48) / 2005 / ISSN 1454-7376 /ISSNe 2069-8175

Cercetări referitor la utilizarea soiurilor noi de viţă de vie apirene în industria alimentară

Studies concerning the use of new seedless grapevine varieties in food industry


Pag. 161-166

Savin Gheorghe1, Cornea Vladimir1, Şleagun Galina2, Linda Liudmila2, Fiodorov Stanislav2
 
1 Institutul National pentru Viticultura si Vinificatie,
2 Institutul de Cercetări Ştiinţifice şi Proiectări Tehnologice în Industria Alimentară MAA
 
 
Disponibil în IBN: 24 februarie 2022


Rezumat

Is presented a short description of new seedless grapevine varieties (Apiren alb, Apiren roz, Apiren negru de Grozesti), recently homologated in the Republic of Moldova, of other promising elite (Apiren basarabean, Apiren roz timpuriu, I-15-15) destined for various utilizations. All of them have a high productivity and quality, advanced stability to winter conditions and main cryptogamic diseases. It was effectuated a chemical-technological analysis of varieties Apiren alb, Apiren negru de Grozesti, Apiren roz timpiuriu, I-15-15. The following direction of utilization of the grapes in food industry was studied: possibilities of compote, marinade, jam making, various methods of drying. Obtained products was high appreciated at the organoleptic testing, mainly jam.