Caracteristica indicilor microbiologici ai cărnii în stare proaspătă și efectele lor asupra sănătății omului
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
343 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-07 18:39
SM ISO690:2012
CURARARI, Nicoleta. Caracteristica indicilor microbiologici ai cărnii în stare proaspătă și efectele lor asupra sănătății omului. In: Interuniversitaria, 23 aprilie 2021, Bălți. Bălți, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2021, Ediția 17, Vol.2, pp. 285-293. ISBN 978-9975-50-266-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Interuniversitaria
Ediția 17, Vol.2, 2021
Colocviul "Interuniversitaria"
Bălți, Moldova, 23 aprilie 2021

Caracteristica indicilor microbiologici ai cărnii în stare proaspătă și efectele lor asupra sănătății omului


Pag. 285-293

Curarari Nicoleta
 
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 3 februarie 2022


Rezumat

People have struggled for centuries to learn how to enjoy the taste of meat and finally they managed to find out how to turn it into a digestible source of pro-tein. A balanced consumption of meat provides our organism with essential amino acids, which play an important role in the formation of nucleo-proteins and enzymes that activate vital functions and processes. Besides having many pros, the consumption of meat has some cons, as well. It is not indicated to eat meat every day, because the human body needs different types of food. Given that meat is a primary source of infection, it should be consumed with great caution, the most effective is the consumption of well-cooked meat.

Cuvinte-cheie
meat, microbe, transformations, Bacteria, effects, Consumptions, health