Articolul precedent |
Articolul urmator |
530 6 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-23 17:20 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
811.112.2`276.6:641.5 (1) |
Другие западногерманские языки (121) |
Домашнее хозяйство. Домоводство. Коммунально-бытовое хозяйство (171) |
SM ISO690:2012 BOLOGA, Ana. Kochkunst: Fachsprache der Gastronomie. In: Interuniversitaria, 23 aprilie 2021, Bălți. Bălți, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2021, Ediția 17, Vol.3, pp. 283-291. ISBN 978-9975-50-265-8. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Interuniversitaria Ediția 17, Vol.3, 2021 |
||||||
Colocviul "Interuniversitaria" Bălți, Moldova, 23 aprilie 2021 | ||||||
|
||||||
CZU: 811.112.2`276.6:641.5 | ||||||
Pag. 283-291 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Termenul gastronomie se definește nu doar prin arta de a găti, ci și prin relația dintre cultură și alimentație. Studiul terminologiei gastronomice, care se caracterizează prin termenii de specialitate specifici acestui domeniu, prezintă un mare interes, întrucât domeniul gastronomiei se află în continuă schimbare, ceea ce are drept rezultat apariția unor termeni noi. Termenii gastronomici, la rândul lor, însoțiți de rețetele acestora, au tendința de a călători dintr-o cultură în alta, respectiv dintr-o limbă în alta. Astfel, demersul de față are drept scop de a analiza influența altor culturi asupra limbajului de specialitate gastronomic german. |
||||||
Cuvinte-cheie limbaj de specialitate, domeniu gastronomic, internaţionalism, origine, limbaj gastronomic, vocabular, cultură, frazeologism |
||||||
|