Kochkunst: Fachsprache der Gastronomie
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
530 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-23 17:20
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
811.112.2`276.6:641.5 (1)
Другие западногерманские языки (121)
Домашнее хозяйство. Домоводство. Коммунально-бытовое хозяйство (171)
SM ISO690:2012
BOLOGA, Ana. Kochkunst: Fachsprache der Gastronomie. In: Interuniversitaria, 23 aprilie 2021, Bălți. Bălți, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2021, Ediția 17, Vol.3, pp. 283-291. ISBN 978-9975-50-265-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Interuniversitaria
Ediția 17, Vol.3, 2021
Colocviul "Interuniversitaria"
Bălți, Moldova, 23 aprilie 2021

Kochkunst: Fachsprache der Gastronomie

CZU: 811.112.2`276.6:641.5

Pag. 283-291

Bologa Ana
 
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 2 februarie 2022


Rezumat

Termenul gastronomie se definește nu doar prin arta de a găti, ci și prin relația dintre cultură și alimentație. Studiul terminologiei gastronomice, care se caracterizează prin termenii de specialitate specifici acestui domeniu, prezintă un mare interes, întrucât domeniul gastronomiei se află în continuă schimbare, ceea ce are drept rezultat apariția unor termeni noi. Termenii gastronomici, la rândul lor, însoțiți de rețetele acestora, au tendința de a călători dintr-o cultură în alta, respectiv dintr-o limbă în alta. Astfel, demersul de față are drept scop de a analiza influența altor culturi asupra limbajului de specialitate gastronomic german.

Cuvinte-cheie
limbaj de specialitate, domeniu gastronomic, internaţionalism, origine, limbaj gastronomic, vocabular, cultură, frazeologism