Influența fosforului și a bacteriilor rizosferice asupra productivității plantelor de soia în condiții controlate de umiditate a solului
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
439 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-09 20:17
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.8:633.34 (3)
Удобрения. Стимуляция роста растений. Внесение удобрений. Ростовые вещества (381)
Прочие кормовые растения (123)
SM ISO690:2012
ROTARU, Vladimir, IVANŢOVA, Irina, BUDAC, Alexandru, ONOFRAŞ, Leonid. Influența fosforului și a bacteriilor rizosferice asupra productivității plantelor de soia în condiții controlate de umiditate a solului. In: Rolul agriculturii în acordarea serviciilor ecosistemice şi sociale, 25 noiembrie 2014, Bălți. Bălți: Tipografia Centrală, Chișinău, 2014, pp. 403-408. ISBN 978-9975-50-139-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Rolul agriculturii în acordarea serviciilor ecosistemice şi sociale 2014
Conferința "Rolul agriculturii în acordarea serviciilor ecosistemice şi sociale"
Bălți, Moldova, 25 noiembrie 2014

Influența fosforului și a bacteriilor rizosferice asupra productivității plantelor de soia în condiții controlate de umiditate a solului

CZU: 631.8:633.34

Pag. 403-408

Rotaru Vladimir1, Ivanţova Irina1, Budac Alexandru1, Onofraş Leonid2
 
1 Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM,
2 Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 19 ianuarie 2022


Rezumat

To determine the effects of P and growth-promoting rhizobacteria (PGPR) on the productivity of soybean under controlled soil moisture conditions, a suspension of Pseudomonas flourescens and Azotobacter chroococcum and P was applied. Pincreased the number of pods and seed weights per plant regardless of soil water soil regime. The bio-fertilizers also improved plant productivity but unfavorable soil water conditions decreased their beneficial effect. Where P is deficient, the use of growth-promoting bacteria seems to be an alternative to artificial fertilizers but, to obtain more realistic results, these microorganisms must be tested under field conditions.

Cuvinte-cheie
Soybean yield, phosphorus, rhizosphere microorganisms, soil moisture