Aspecte ale inegalității veniturilor și a sărăciei în țările în curs de dezvoltare
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
310 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-11 10:08
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
330.5 (225)
Национальное богатство. Валовой национальный продукт. Совокупный общественный продукт. Народнохозяйственные балансы. Национальные счета (218)
SM ISO690:2012
DUBCEAC, Vasile. Aspecte ale inegalității veniturilor și a sărăciei în țările în curs de dezvoltare. In: Tezele celei de-a : 71-a conferinţă ştiinţifică a studenţilor, Ed. 71, 20 mai 2018, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară, 2018, Ediția 71, T, pp. 57-58. ISBN 978-9975-64-283-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Tezele celei de-a
Ediția 71, T, 2018
Conferința "Conferinţa ştiinţifică a studenţilor"
71, Chişinău, Moldova, 20 mai 2018

Aspecte ale inegalității veniturilor și a sărăciei în țările în curs de dezvoltare

CZU: 330.5

Pag. 57-58

Dubceac Vasile
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 19 ianuarie 2022


Rezumat

Rezultatele prezentate se referă la cele două măsuri principale de distribuție a veniturilor atât în scopuri analitice cât și cantitative: mărimea veniturilor și distribuția venitului. Scopul cercetării este analiza mărimii venitului ca măsura cea mai frecvent utilizată pentru determinarea inegalității. Pentru realizarea scopului propus ca obiective principale este studierea nivelului de dezvoltare a țărilor lumii și analiza acestuia în baza indicatorilor macroeconomici de dezvoltare ca Produsul Național Brut pe cap de locuitor și coeficientul Gini. Aceasta se referă la persoane sau gospodării individuale și totalul veniturilor pe care le primesc. Modul în care a fost primit venitul nu se consideră. Ceea ce contează este cât de mult fiecare câștigă, indiferent dacă venitul a fost derivat exclusiv din muncă sau a provenit și din alte surse, cum ar fi dobânzi, Rezultatele prezentate se referă la cele două măsuri principale de distribuție a veniturilor atât în scopuri analitice cât și cantitative: mărimea veniturilor și distribuția venitului. Scopul cercetării este analiza mărimii venitului ca măsura cea mai frecvent utilizată pentru determinarea inegalității. Pentru realizarea scopului propus ca obiective principale este studierea nivelului de dezvoltare a țărilor lumii și analiza acestuia în baza indicatorilor macroeconomici de dezvoltare ca Produsul Național Brut pe cap de locuitor și coeficientul Gini. Aceasta se referă la persoane sau gospodării individuale și totalul veniturilor pe care le primesc. Modul în care a fost primit venitul nu se consideră. Ceea ce contează este cât de mult fiecare câștigă, indiferent dacă venitul a fost derivat exclusiv din muncă sau a provenit și din alte surse, cum ar fi dobânzi,