Articolul precedent |
Articolul urmator |
512 34 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-21 20:42 |
SM ISO690:2012 ARTIOMOV, Laurenţia. Relatiile microbiomului solului cu siguranta alimentelor. In: Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei, Ed. 8, 4 iunie 2021, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu‖ din Cahul, 2021, Vol.8, Partea 1, pp. 270-274. ISBN 2587-3563. ISSN E-ISSN 2587-3571. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei Vol.8, Partea 1, 2021 |
||||||
Conferința "Perspectivele şi Problemele Integrării în Spaţiul European al Cercetării şi Educaţiei" 8, Cahul, Moldova, 4 iunie 2021 | ||||||
|
||||||
Pag. 270-274 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Infecțiile de origine alimentară, cauzate în special de consumul de produse proaspete contaminate, sunt un fenomen comun cu efecte grave asupra sănătății umane și cu consecințe economice și sociale severe. Implicațiile bolilor de origine alimentară asociate cu produsele proaspete au stimulat cercetarea surselor și căilor de contaminare a produselor, ce cauzează compromiterea siguranței microbiologice a alimentelor. Acest articol reprezintă o trecere în revistă a surselor bibliografice care abordează problemele contaminării alimentelor de origine vegetală cu microorganisme patogene, provenite din microbiomul solului agroecosistemelor agricole. Lucrarea examinează solul ca potențial vector de transmitere a microorganismelor rezistente la antibiotice și a genelor rezistenței la antibiotice produselor vegetale în funcție de sistemul de management agricol: intensiv și organic. În concluzie, lucrarea subliniază necesitatea de a aborda amplu problemele referitoare la contaminarea solului și la transmiterea bacteriilor patogene și rezistente la antibiotice din solul tratat cu gunoi de grajd plantelor cultivate. E necesară și îmbunătățirea reglementărilor de mediu în vigoare privind practicile de gestionare a dejecțiilor animale. |
||||||
Cuvinte-cheie microbiomul solului, microorganisme patogene și rezistente la antibiotice, siguranța alimentelor, soil microbiome, pathogenic and antibiotic-resistant microorganisms, Food safety |
||||||
|