De la aliment la medicament
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
352 33
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-23 19:47
SM ISO690:2012
PĂDURARU, Oana, PĂDURARU, Ofelia. De la aliment la medicament. In: Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte, Ed. 2, 2-3 octombrie 2007, Chişinău. Chişinău: Editura UTM, 2007, Ediţia 2, pp. 145-153. ISBN 978-9975-9841-2-6 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte
Ediţia 2, 2007
Simpozionul "Comunicări prezentate la cel de-al doilea simpozion CUCUTENI–5000 Redivivus:"
2, Chişinău, Moldova, 2-3 octombrie 2007

De la aliment la medicament


Pag. 145-153

Păduraru Oana, Păduraru Ofelia
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“, Iaşi
 
 
Disponibil în IBN: 5 octombrie 2021


Rezumat

„Relaţia dintre regimul alimentar şi boli s-a transformat din simplă probabilitate în posibilitate, iar astăzi a devenit o certitudine”. Deşi înainte medicina preventivă era tratată cu neîncredere, astăzi este din ce în ce mai acceptată nu numai de lumea medicală dar şi de populaţie. Nutriţia raţională a devenit un deziderat al mileniului III. În lucrarea de faţă vom încerca să facem câteva consideraţii asupra interrelaţiei biochimice între modul nostru de hrănire, în speţă o alimentaţie echilibrată care să conţină micronutrienţii esenţiali pentru metabolismul normal şi prevenirea unor sindroame carenţiale şi a procesului de îmbătrânire (ateroscleroza, cancer, îmbătrânire).