Articolul precedent |
Articolul urmator |
352 33 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-23 19:47 |
SM ISO690:2012 PĂDURARU, Oana, PĂDURARU, Ofelia. De la aliment la medicament. In: Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte, Ed. 2, 2-3 octombrie 2007, Chişinău. Chişinău: Editura UTM, 2007, Ediţia 2, pp. 145-153. ISBN 978-9975-9841-2-6 . |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte Ediţia 2, 2007 |
||||||
Simpozionul "Comunicări prezentate la cel de-al doilea simpozion CUCUTENI–5000 Redivivus:" 2, Chişinău, Moldova, 2-3 octombrie 2007 | ||||||
|
||||||
Pag. 145-153 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
„Relaţia dintre regimul alimentar şi boli s-a transformat din simplă probabilitate în posibilitate, iar astăzi a devenit o certitudine”. Deşi înainte medicina preventivă era tratată cu neîncredere, astăzi este din ce în ce mai acceptată nu numai de lumea medicală dar şi de populaţie. Nutriţia raţională a devenit un deziderat al mileniului III. În lucrarea de faţă vom încerca să facem câteva consideraţii asupra interrelaţiei biochimice între modul nostru de hrănire, în speţă o alimentaţie echilibrată care să conţină micronutrienţii esenţiali pentru metabolismul normal şi prevenirea unor sindroame carenţiale şi a procesului de îmbătrânire (ateroscleroza, cancer, îmbătrânire). |
||||||
|