Caracterul intercultural al unui cămp conceptual: alimentarea
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
418 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-05 13:36
SM ISO690:2012
COSOVAN, Olga. Caracterul intercultural al unui cămp conceptual: alimentarea. In: Diversitatea lingvisticä si dialogul intercultural în procesul de comunicare, 29 martie 2013, Chişinău. Chişinău: Tipografia Garomont-Studio; Vasiliana '98, 2013, pp. 18-22. ISBN 978-99754442-9-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Diversitatea lingvisticä si dialogul intercultural în procesul de comunicare 2013
Conferința "Diversitatea lingvisticä si dialogul intercultural în procesul de comunicare"
Chişinău, Moldova, 29 martie 2013

Caracterul intercultural al unui cămp conceptual: alimentarea


Pag. 18-22

Cosovan Olga
 
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ din Chişinău
 
 
Disponibil în IBN: 25 septembrie 2021


Rezumat

Lucrarea îsi propune Sã exploreze una din modalitãtile de reflectare a dinamicii culturale în domeniul lingvistic. Câmpul conceptual al alimentãrii ilustreazã poate o veche traditie de cosmopolitism care ssi-a pãstrat deschiderea spre alte culturi Chiar si atunci când istoria decidea mai degrabã în directia opusã. O analizã calitativã aratã cum acest câmp conceptual reprezintã invariabil un mecanism de îmbogãtire a vocabularului si de împrumuturi din alte limbi.

The paper explores one of the facets of cultural dynamics through language. The conceptual field of food illustrates an Old tradition of cosmopolitism untouched by history's tendencies toward national confinement. A qualitative analysis shows how thisfield is an unchanging mechamisn of vocabulary growth.

Cuvinte-cheie
câmp conceptual, stratificarea vocabularului, adstrat, constrat, alienism,

conceptualfield, vocabulary strata, adstratum, constratum, alienism