Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
302 16 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-19 13:41 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
615.322+581.9+581.4 (1) |
Лекарственные средства в соответствии с их происхождением (478) |
География растений. Фитогеография. Флора. Географическое распространение растений (120) |
Морфология растений (112) |
SM ISO690:2012 COJOCARU-TOMA, Maria, BILI, Anastasia. Valorificarea speciei Physalis alkekengi L., din colecția CȘCPM USMF ”N. Testemițanu’’. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2016, nr. 1-4, pp. 98-100. ISSN 1812-5077. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista Farmaceutică a Moldovei | ||||||
Numărul 1-4 / 2016 / ISSN 1812-5077 | ||||||
|
||||||
CZU: 615.322+581.9+581.4 | ||||||
Pag. 98-100 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Physalis alkekengi L. este o specie perenă, erbacee, din genul Physalis, familia Solanaceae, cunoscută sub denumirile de: păpălău, lampion chinezesc sau floarea lampion și este introdusă în cultura Centrului Științific de Cultivare a Plantelor Medicinale a Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”. Ca rezultat al cercetărilor, s-a realizat analiza chimică a produselor vegetale a speciei Physalis alkekengi L.: frunze, caliciu și fructe, prin identificarea și dozarea compușilor polifenolici și acidului ascorbic, principii active, responsabile de acțiunea antioxidantă. Rezultatele denotă că conținutul total de compuși polifenolici, în produsele vegetale de Physalis alkekengi L, dozați prin metoda spectrofotometrică, constituie: 13.18% în frunze, urmat de 12,99% în caliciu și respectiv 11.82% în fructe. Pentru acidul ascorbic, remarcăm cel mai înalt conținut în frunze, ce constituie 0,83% , în caliciu – 0,72%, în fructe – 0,64%. Astfel, mai bogate în principii active sunt frunzele de păpălău Physalis alkekengi folia. |
||||||
Cuvinte-cheie plante medicinale, produse vegetale, Physalis alkekengi L., compuşi polifenolici, acid ascorbic, medicinal plants, herbal products, Physalis alkekengi L., polyphenol compounds, ascorbic acid |
||||||
|