Cercetari privind îmbunătățirea valorii alimentare a rațiilor furajere utilizate în hrana ovinelor și caprinelor
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
312 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-21 18:51
SM ISO690:2012
NICOLESCU, Alina, ZAMFIR, Camelia Zoia, CUTOVA, Nicolae, ENCIU, Ana, STANCIU, Maria, PIVODĂ, Carmen Ana. Cercetari privind îmbunătățirea valorii alimentare a rațiilor furajere utilizate în hrana ovinelor și caprinelor. In: Știința zootehnică – factor important pentru o agricultură de tip european, 29 septembrie - 1 octombrie 2015, Maximovca. Maximovca: "Print-Caro" SRL, 2016, pp. 230-237. ISBN 978-9975-56-367-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Știința zootehnică – factor important pentru o agricultură de tip european 2016
Simpozionul "Știința zootehnică – factor important pentru o agricultură de tip european"
Maximovca, Moldova, 29 septembrie - 1 octombrie 2015

Cercetari privind îmbunătățirea valorii alimentare a rațiilor furajere utilizate în hrana ovinelor și caprinelor


Pag. 230-237

Nicolescu Alina, Zamfir Camelia Zoia, Cutova Nicolae, Enciu Ana, Stanciu Maria, Pivodă Carmen Ana
 
Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas, Constanţa
 
 
Disponibil în IBN: 1 februarie 2021


Rezumat

This work aims at the improvement of feeding technology of sheep and goats in order to increase productive parameters you have farms, aiming to increase economic efficiency and achieve competitive products with those made in the EU. It aims at improving the food value of poor quality used in feeding of sheep and goats, the introduction of methods of improving consumption by chopping, grinding, mixing and feedingstuffs, which determines the value of food-stuffs and coarse fiber production increase achieved increase the expenditure incurred (giving productive 20-25%).Through processing, by chopping, grinding, the Administration in the form of unique blend has increased their palatabilitatea, increasing the degree of assimilation, consumabilitate and influenţnd the quantity and quality of the products obtained. He used a unique blend, fibrous feed: 32,5% 32,5% coarse Hay, silage, 20% and 15% of corn cobs, all chopped, homogenized and wetted with pickling solution

Cuvinte-cheie
sheep, goats, Feeding, chipper, fibrous