Particularităţile metabolismului compuşilor fosforici ale plantelor viticole în funcţie de conţinutul de carbonaţi de Ca activ în sol
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
391 2
Ultima descărcare din IBN:
2021-10-11 22:10
SM ISO690:2012
POPOVICI, Ana, ŞIŞCANU, Gheorghe, NEGRU, Petru. Particularităţile metabolismului compuşilor fosforici ale plantelor viticole în funcţie de conţinutul de carbonaţi de Ca activ în sol. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 93-96. ISBN 978-9975-946-37-7 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (2), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Particularităţile metabolismului compuşilor fosforici ale plantelor viticole în funcţie de conţinutul de carbonaţi de Ca activ în sol


Pag. 93-96

Popovici Ana, Şişcanu Gheorghe, Negru Petru
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 7 octombrie 2020


Rezumat

It was established that the moderate content of active calcium in soil stimulates the synthesis of phosphoric compounds which are rich in energy in phenophases of physiologic trans-repose and profound repose of wintering buds of cultivar with medium age of maturity, and the decrease of its content during profound repose phase of late maturity cultivar.