Influenţa tăriei ionice asupra amilazelor produse de către microorganisme halofile archaeane izolate din lacuri saline şi hipersaline din România
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
564 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-16 18:56
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
579.2(498) (1)
Общая микробиология (137)
SM ISO690:2012
ENACHE, Mădălin Iancu. Influenţa tăriei ionice asupra amilazelor produse de către microorganisme halofile archaeane izolate din lacuri saline şi hipersaline din România. In: Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor, Ed. 5, 23-24 octombrie 2014, Chişinău. 2014, Ediția 5, pp. 200-204.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor
Ediția 5, 2014
Conferința "Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor"
5, Chişinău, Moldova, 23-24 octombrie 2014

Influenţa tăriei ionice asupra amilazelor produse de către microorganisme halofile archaeane izolate din lacuri saline şi hipersaline din România

CZU: 579.2(498)

Pag. 200-204

Enache Mădălin Iancu
 
Institutul de Biologie al Academiei Române
 
 
Disponibil în IBN: 28 iulie 2020


Rezumat

Amylase activity of thoroughlyinvestigated halophilic Archaea was influenced by NaCl content of growth media.The requirement for magnesium ionswere correlated with NaCl content. In majotity of cases in the absence of magnesium ions of the investigated strains could not degrade the starch. For the strains isolated from lakes harboring low salinity level (Techirghiol, BaiaRoşie, Baia Verde) increasing sodium chloride content from growth media resulted in decreasing amylase activity. In the opposite, for lakes with high salinity (Telega, GrotaMiresei) the amylase activity increased with salinity as function of Mg++content from growth media.

Cuvinte-cheie
salt lakes, amylase, halophilic enzyme, Ionic strength, halophilic archaea, Salinity