Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-16 18:56 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
579.2(498) (1) |
Общая микробиология (137) |
![]() ENACHE, Mădălin Iancu. Influenţa tăriei ionice asupra amilazelor produse de către microorganisme halofile archaeane izolate din lacuri saline şi hipersaline din România. In: Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor, Ed. 5, 23-24 octombrie 2014, Chişinău. 2014, Ediția 5, pp. 200-204. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor Ediția 5, 2014 |
||||||
Conferința "Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor" 5, Chişinău, Moldova, 23-24 octombrie 2014 | ||||||
|
||||||
CZU: 579.2(498) | ||||||
Pag. 200-204 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Amylase activity of thoroughlyinvestigated halophilic Archaea was influenced by NaCl content of growth media.The requirement for magnesium ionswere correlated with NaCl content. In majotity of cases in the absence of magnesium ions of the investigated strains could not degrade the starch. For the strains isolated from lakes harboring low salinity level (Techirghiol, BaiaRoşie, Baia Verde) increasing sodium chloride content from growth media resulted in decreasing amylase activity. In the opposite, for lakes with high salinity (Telega, GrotaMiresei) the amylase activity increased with salinity as function of Mg++content from growth media. |
||||||
Cuvinte-cheie salt lakes, amylase, halophilic enzyme, Ionic strength, halophilic archaea, Salinity |
||||||
|