Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1263 73 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-17 20:49 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
637.146:663.1 (1) |
Produce of domestic (farmyard) animals and game (306) |
Industrial microbiology. Industrial mycology. Zymurgy, fermentation industry. Beverage industry. Stimulant industry (600) |
SM ISO690:2012 BANTEA-ZAGOREANU, Valentina, POPESCU, Liliana, CANJA, Ana. Iaurt îmbogățit cu inulină: studiul proprietăților senzoriale, fizico - chimice și reologice. In: Meridian Ingineresc, 2015, nr. 1(56), pp. 30-33. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 1(56) / 2015 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 637.146:663.1 | ||||||
Pag. 30-33 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Acest articol reflectă modificările senzoriale și fizico-chimice care au loc în iaurtul cu conținut redus de grăsimi, prin adăugarea fibrei dietetice – inulină. Sunt descrise proprietățile reologice, știind că inulina se comportă ca un înlocuitor al grăsimii, creând o anumită textură netedă și cremoasă. La fel a fost elaborată schema tehnologică generală pentru producerea acestui tip de iaurt. Produsul este așteptat pe piață, fiind competitiv cu cele din comerț. |
||||||
|
Cerif XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'> <cfResPubl> <cfResPublId>ibn-ResPubl-41295</cfResPublId> <cfResPublDate>2015-02-11</cfResPublDate> <cfVol>56</cfVol> <cfIssue>1</cfIssue> <cfStartPage>30</cfStartPage> <cfISSN>1683-853X</cfISSN> <cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/41295</cfURI> <cfTitle cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Iaurt îmbogățit cu inulină: studiul proprietăților senzoriale, fizico - chimice și reologice</cfTitle> <cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Acest articol reflectă modificările senzoriale și fizico-chimice care au loc în iaurtul cu conținut redus de grăsimi, prin adăugarea fibrei dietetice – inulină. Sunt descrise proprietățile reologice, știind că inulina se comportă ca un înlocuitor al grăsimii, creând o anumită textură netedă și cremoasă. La fel a fost elaborată schema tehnologică generală pentru producerea acestui tip de iaurt. Produsul este așteptat pe piață, fiind competitiv cu cele din comerț. </cfAbstr> <cfAbstr cfLangCode='EN' cfTrans='o'>This article is about the sensorial and physicochemical changes that happen in low fat yogurt by adding the dietary fiber – inulin. Are described the rheological properties, knowing that inulin behave as a fat replacer and that it creates a specific smooth and creamy texture. Also the general block-diagram for producing of this type of yogurt was made up. This product is expected on market, being competitive with those that already exist.</cfAbstr> <cfAbstr cfLangCode='FR' cfTrans='o'>Cet article porte sur les changements sensoriels et physico-chimiques qui se produisent dans yogourt faible en gras en ajoutant des fibres alimentaires - inuline. Sont décrites les propriétés rhéologiques, sachant que l'inuline se comporte comme un substitut de graisse et qu'il crée une texture lisse et crémeuse spécifique. De plus, le bloc-diagramme général pour la production de ce type de yaourt est composé.</cfAbstr> <cfAbstr cfLangCode='RU' cfTrans='o'>Эта статья о сенсорных и физико-химических изменений, которые происходят в обезжиренный йогурт, добавив пищевые волокна - инулин. Описаны реологические свойства, зная, что инулин используется как заменитель жира и что он создает определенный гладкую и кремообразную текстуру. Кроме того, была составлена общая блок-схема, предназначенная для изготовления такого типа йогурта. </cfAbstr> <cfResPubl_Class> <cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015-02-11T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfResPubl_Class> <cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId> <cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015-02-11T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-768</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015-02-11T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-12928</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015-02-11T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-50122</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015-02-11T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> </cfResPubl> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-768</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-768-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015-02-11T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Bantea-Zagareanu</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Valentina</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-12928</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-12928-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015-02-11T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Popescu</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Liliana</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-50122</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-50122-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2015-02-11T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Canja</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Ana</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> </CERIF>