Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
172 3 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-20 22:09 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
658:637.5+005.52:657.41/.45 (1) |
Организация производства. Управление. Экономика предприятий (757) |
Продукты животноводства и охоты (306) |
Процессы управления (306) |
Бухгалтерия. Бухгалтерский учет (953) |
SM ISO690:2012 MIHAILĂ, Svetlana. Particularităţile activităţii economice ale întreprinderilor de prelucrare a cărnii şi influenţa asupra contabilităţii de gestiune. In: Drept, Economie şi Informatică, 2008, nr. 1(Galati), pp. 85-90. ISSN 1810-8725. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Drept, Economie şi Informatică | ||||||
Numărul 1(Galati) / 2008 / ISSN 1810-8725 | ||||||
|
||||||
CZU: 658:637.5+005.52:657.41/.45 | ||||||
Pag. 85-90 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Industria alimentară face parte din grupul de ramuri prelucrătoare a economiei naţionale, al cărei rol social şi economic este de a produce bunuri alimentare pentru satisfacerea nevoilor populaţiei şi de a asigura necesarul fiziologic de alimente solicitate de o alimentaţie ştiinţifică. Industria cărnii este o parte componentă a ramurii date şi asigură populaţia cu un produs de bază al alimentaţiei – Carnea, produs care formează unul din cele mai importante segmente ale pieţei alimentare. Piaţa cărnii în RM este caracterizată de mai mulţi indicatori. Industria de prelucrare a cărnii include în componenţa sa 10 întreprinderi de capacităţi mare şi medie şi peste 74 de unităţi de capacităţi medie şi mică de prelucrare a cărnii. Capacitatea totală de producţie pe ramură constituie anual cca. 190 mii tone de carne în carcase. Capacităţile de abatorizare se utilizează la un randament de doar 7,5%, iar cele de fabricare a mezelurilor de cca. 35-50% [1]. Din 85 de întreprinderi din această ramură ponderea cea mai mare în totalul volumului fabricat de preparate din cane ponderea cea mai mare o deţin SA „Carmez” cu 41,9% şi SA „Basarabia Nord” cu 24,96%, ceilalţi participanţi de pe piaţă deţinînd o cota parte redusă. Industria cărnii şi a preparatelor din carne are unele caracteristici de bază care influenţează activitatea acestor întreprinderi şi organizarea contabilităţii în cadrul lor. Se poate de menţionat următoarele caracteristici de bază: |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-183663</doi_batch_id> <timestamp>1717875810</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>[email protected]</email_address> </depositor> <registrant>Academia de Studii Economice din Moldova</registrant> </head> <body> <journal> <journal_metadata> <full_title>Drept, Economie şi Informatică</full_title> <issn media_type='print'>18108725</issn> </journal_metadata> <journal_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2008</year> </publication_date> <issue>1(Galati)</issue> </journal_issue> <journal_article publication_type='full_text'><titles> <title>Particularităţile activităţii economice ale întreprinderilor de prelucrare a cărnii şi influenţa asupra contabilităţii de gestiune</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Svetlana</given_name> <surname>Mihailă</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2008</year> </publication_date> <pages> <first_page>85</first_page> <last_page>90</last_page> </pages> </journal_article> </journal> </body> </doi_batch>