Tehnologie provizorie de valorificare a drojdiilor solide de vin ca îngrășământ la vița-de-vie pe rod
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
677 9
Ultima descărcare din IBN:
2019-10-31 04:54
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.252.1:663.326 (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (444)
SM ISO690:2012
SIURIS, Andrei. Tehnologie provizorie de valorificare a drojdiilor solide de vin ca îngrășământ la vița-de-vie pe rod. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2017, nr. 6(106), pp. 52-56. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 6(106) / 2017 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Tehnologie provizorie de valorificare a drojdiilor solide de vin ca îngrășământ la vița-de-vie pe rod

Provisional technology for utilization of solid yeasts as fertiliser in vineyards

CZU: 663.252.1:663.326

Pag. 52-56

Siuris Andrei
 
Institutul de Pedologie, Agrochimie si Protectie a Solului „Nicolae Dimo”
 
 
Disponibil în IBN: 8 februarie 2018


Rezumat

Drojdiile de vin solide se formează după presarea drojdiilor lichide. Se constată că ele sunt niște îngrășăminte con-centrate ce pot justifica economic transportarea lor la distanțe mari, de peste 10 km, de la fabricile vinicole. În comparație cu gunoiul de grajd convențional, drojdiile de vin solide conțin de 2,7 ori mai mult azot, de 1,6 ori mai mult fosfor, de 2,4 ori mai mult potasiu și de 2,7 ori mai multă substanță organică

Solid wine yeast is formed by pressing the liquid yeast. It is found that they are concentrated fertilizers that can economically justify their transport over long distances, more than 10 km from the winery. Compared to conventional manure, dry yeast contains 2.7 times more nitrogen, 1.6 times more phosphorus, 2.4 times more potassium and 2.7 times more organic substances.  

Cuvinte-cheie
îngrățăminte, drojdii de vin.,

fertilitate, sol, viță-de-vie