Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
688 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2019-10-31 04:54 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.252.1:663.326 (1) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (448) |
SM ISO690:2012 SIURIS, Andrei. Tehnologie provizorie de valorificare a drojdiilor solide de vin ca îngrășământ la vița-de-vie pe rod. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2017, nr. 6(106), pp. 52-56. ISSN 1814-3237. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | ||||||
Numărul 6(106) / 2017 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | ||||||
|
||||||
CZU: 663.252.1:663.326 | ||||||
Pag. 52-56 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Drojdiile de vin solide se formează după presarea drojdiilor lichide. Se constată că ele sunt niște îngrășăminte con-centrate ce pot justifica economic transportarea lor la distanțe mari, de peste 10 km, de la fabricile vinicole. În comparație cu gunoiul de grajd convențional, drojdiile de vin solide conțin de 2,7 ori mai mult azot, de 1,6 ori mai mult fosfor, de 2,4 ori mai mult potasiu și de 2,7 ori mai multă substanță organică |
||||||
Cuvinte-cheie îngrățăminte, drojdii de vin., fertilitate, sol, viță-de-vie |
||||||
|
Dublin Core Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'> <dc:creator>Siuris, A.I.</dc:creator> <dc:date>2017-12-21</dc:date> <dc:description xml:lang='ro'><p>Drojdiile de vin solide se formează după presarea drojdiilor lichide. Se constată că ele sunt niște îngrășăminte con-centrate ce pot justifica economic transportarea lor la distanțe mari, de peste 10 km, de la fabricile vinicole. În comparație cu gunoiul de grajd convențional, drojdiile de vin solide conțin de 2,7 ori mai mult azot, de 1,6 ori mai mult fosfor, de 2,4 ori mai mult potasiu și de 2,7 ori mai multă substanță organică</p></dc:description> <dc:description xml:lang='en'><p>Solid wine yeast is formed by pressing the liquid yeast. It is found that they are concentrated fertilizers that can economically justify their transport over long distances, more than 10 km from the winery. Compared to conventional manure, dry yeast contains 2.7 times more nitrogen, 1.6 times more phosphorus, 2.4 times more potassium and 2.7 times more organic substances. </p></dc:description> <dc:source>Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) 106 (6) 52-56</dc:source> <dc:subject>îngrățăminte</dc:subject> <dc:subject>fertilitate</dc:subject> <dc:subject>sol</dc:subject> <dc:subject>viță-de-vie</dc:subject> <dc:subject>drojdii de vin.</dc:subject> <dc:title>Tehnologie provizorie de valorificare a drojdiilor solide de vin ca îngrășământ la vița-de-vie pe rod</dc:title> <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type> </oai_dc:dc>