Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
485 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-19 20:48
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.314+665.3 (2)
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22)
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (112)
SM ISO690:2012
CARAGIA, Vavil, MIGALATIEV, Olga, CARELINA, Marina. Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 1-2(79-80), pp. 58-61. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 1-2(79-80) / 2019 / ISSN 1857-3142

Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară

CZU: 664.314+665.3

Pag. 58-61

Caragia Vavil, Migalatiev Olga, Carelina Marina
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 21 noiembrie 2021


Rezumat

Extractia cufl uide supercritice,sii anume cu ajutorul dioxidului de carbon, poate fi utilizata ca o alternativa la metodele conventionale de extractie a compusilor bioactivi termolabili. S-au stabilit regimurile de extractie supercritica si s-au cercetat CO2-extractele liposolubile obtinute din: amestec de germeni si tarâte de grâu, tarâte de grâu, amarant si galbenus de ou, seminte de floarea-soarelui. În functie de materia prima, CO2-extractele lipofile constituie 4,0–30,0% raportate la masa materiei prime supusa extractiei. La pastrare, timp de 6 luni, indicii fizico-chimici ai CO2-extractelor liposolubile se modifica neesential.

Cuvinte-cheie
CO2-extracţia supercritică, extract liposolubil, germeni de grâu, tarâte de grâu, amarant, galbenus de ou, seminte de floarea-soarelui.