Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
491 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-19 20:48 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.314+665.3 (2) |
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (24) |
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (112) |
SM ISO690:2012 CARAGIA, Vavil, MIGALATIEV, Olga, CARELINA, Marina. Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 1-2(79-80), pp. 58-61. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 1-2(79-80) / 2019 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.314+665.3 | ||||||
Pag. 58-61 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Extractia cufl uide supercritice,sii anume cu ajutorul dioxidului de carbon, poate fi utilizata ca o alternativa la metodele conventionale de extractie a compusilor bioactivi termolabili. S-au stabilit regimurile de extractie supercritica si s-au cercetat CO2-extractele liposolubile obtinute din: amestec de germeni si tarâte de grâu, tarâte de grâu, amarant si galbenus de ou, seminte de floarea-soarelui. În functie de materia prima, CO2-extractele lipofile constituie 4,0–30,0% raportate la masa materiei prime supusa extractiei. La pastrare, timp de 6 luni, indicii fizico-chimici ai CO2-extractelor liposolubile se modifica neesential. |
||||||
Cuvinte-cheie CO2-extracţia supercritică, extract liposolubil, germeni de grâu, tarâte de grâu, amarant, galbenus de ou, seminte de floarea-soarelui. |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-142841</doi_batch_id> <timestamp>1717303311</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>[email protected]</email_address> </depositor> <registrant>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare</registrant> </head> <body> <journal> <journal_metadata> <full_title>Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia</full_title> <issn media_type='print'>18573142</issn> </journal_metadata> <journal_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2019</year> </publication_date> <issue>1-2(79-80)</issue> </journal_issue> <journal_article publication_type='full_text'><titles> <title>Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Vavil</given_name> <surname>Caragia</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Olga</given_name> <surname>Migalatiev</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Marina</given_name> <surname>Carelina</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2019</year> </publication_date> <pages> <first_page>58</first_page> <last_page>61</last_page> </pages> </journal_article> </journal> </body> </doi_batch>