Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
491 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-19 20:48
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.314+665.3 (2)
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (24)
Uleiuri. Grăsimi. Ceruri. Adezivi. Gume. Rășine (112)
SM ISO690:2012
CARAGIA, Vavil, MIGALATIEV, Olga, CARELINA, Marina. Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 1-2(79-80), pp. 58-61. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 1-2(79-80) / 2019 / ISSN 1857-3142

Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară

CZU: 664.314+665.3

Pag. 58-61

Caragia Vavil, Migalatiev Olga, Carelina Marina
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 21 noiembrie 2021


Rezumat

Extractia cufl uide supercritice,sii anume cu ajutorul dioxidului de carbon, poate fi utilizata ca o alternativa la metodele conventionale de extractie a compusilor bioactivi termolabili. S-au stabilit regimurile de extractie supercritica si s-au cercetat CO2-extractele liposolubile obtinute din: amestec de germeni si tarâte de grâu, tarâte de grâu, amarant si galbenus de ou, seminte de floarea-soarelui. În functie de materia prima, CO2-extractele lipofile constituie 4,0–30,0% raportate la masa materiei prime supusa extractiei. La pastrare, timp de 6 luni, indicii fizico-chimici ai CO2-extractelor liposolubile se modifica neesential.

Cuvinte-cheie
CO2-extracţia supercritică, extract liposolubil, germeni de grâu, tarâte de grâu, amarant, galbenus de ou, seminte de floarea-soarelui.

Crossref XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'>
<head>
<doi_batch_id>ibn-142841</doi_batch_id>
<timestamp>1717303311</timestamp>
<depositor>
<depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name>
<email_address>[email protected]</email_address>
</depositor>
<registrant>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare</registrant>
</head>
<body>
<journal>
<journal_metadata>
<full_title>Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia</full_title>
<issn media_type='print'>18573142</issn>
</journal_metadata>
<journal_issue>
<publication_date media_type='print'>
<year>2019</year>
</publication_date>
<issue>1-2(79-80)</issue>
</journal_issue>
<journal_article publication_type='full_text'><titles>
<title>Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile &icirc;n industria alimentară</title>
</titles>
<contributors>
<person_name sequence='first' contributor_role='author'>
<given_name>Vavil</given_name>
<surname>Caragia</surname>
</person_name>
<person_name sequence='additional' contributor_role='author'>
<given_name>Olga</given_name>
<surname>Migalatiev</surname>
</person_name>
<person_name sequence='additional' contributor_role='author'>
<given_name>Marina</given_name>
<surname>Carelina</surname>
</person_name>
</contributors>
<publication_date media_type='print'>
<year>2019</year>
</publication_date>
<pages>
<first_page>58</first_page>
<last_page>61</last_page>
</pages>
</journal_article>
</journal>
</body>
</doi_batch>