IBN
Închide
Lista publicațiilor știinfice ale autorului:Savcenco Alexandra la tema tezei de doctor:
  Obținerea și utilizarea coloranților naturali din petale de șofrănel (Carthamus tinctorius L.)

Articole în reviste din RM - 3. Publicaţii la conferinţe din RM - 7. Publicaţii peste hotare - 5.
XLS PDF DOC
SM ISO690:2012
DOC
ISO 690:2012Clasificate
  • 1. Cărţi publicate în RM
  • 1.2.Contribuții în monografii - 2
  • 3. Articole în reviste din RM
  • 3.1. Articole în reviste științifice din RM (perioada în care au avut categorie de clasificare + 2 numere până la aprobarea statutului de publicație științifică)
  • 3.1.2.Articole în reviste de cat. B+ - 3
  • 4. Articole în reviste de peste hotare
  • 4.2.Articole în reviste din Scopus - 1
  • 5. Publicaţii la manifestări din RM
  • 5.1.Publicații la manifestări științifice din RM (incluse în Registrele manifestărilor științifice aprobate de către ANACEC) - 2
  • 5.2.Teze / rezumate în culegerile manifestărilor din RM (incluse în Registrele manifestărilor științifice aprobate de către ANACEC) - 1
  • 5.3.Publicații la alte manifestări din RM - 5
  • 5.4.Teze / rezumate în culegerile de la alte manifestări din RM - 1
  • 6. Publicații la manifestări științifice de peste hotare
  • 6.3.Alte publicații la manifestări științifice de peste hotare - 4

2023 - 4

Capitolul II. Stabilizarea proprietăților senzoriale și activității biologice a substanțelor biologic active din compoziții alimentare
Sandu Iuliana , Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Tatarov Pavel , Macari Artur
Universitatea Tehnică a Moldovei
Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară
Chişinău: 2023.
Disponibil online 13 June, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-22
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Capitolul VI. Tehnologii de fabricare a produselor lactate fermentate cu adaosuri vegetale
Bulgaru Viorica , Cușmenco Tatiana , Popescu Liliana , Ceșko Tatiana , Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Ţărnă Ruslan , Macari Artur , Sturza Rodica , Ghendov-Moşanu Aliona , Sandulachi Elisaveta , Gurev Angela , Tatarov Pavel
Universitatea Tehnică a Moldovei
Ameliorarea calităţii şi siguranţei alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară
Chişinău: 2023.
Disponibil online 13 June, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-16
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Particularitățile procesului de extracție a pigmenților din petale de șofrănel (Carthamus tinctorius L.)
Savcenco Alexandra
Universitatea Tehnică a Moldovei
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.2. 2023. Chișinău, Republica Moldova. ISBN (pdf) 978-9975-45-957-7 (Vol.2).
Disponibil online 10 October, 2023. Descarcări-10. Vizualizări-198
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The use of food dyes: problem, solution and source of perspective
Savcenco Alexandra
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Nr. 3 / 2023 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 3 November, 2023. Descarcări-30. Vizualizări-525
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2022 - 3

Color stability of yogurt with yellow food dye from safflower (Carthamus Tinctorius L)
Popescu Liliana , Ghendov-Moşanu Aliona , Baerle Alexei , Savcenco Alexandra , Tatarov Pavel
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Nr. 1 / 2022 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 3 April, 2022. Descarcări-15. Vizualizări-627
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spectral and chromatographic characterisation of the Yellow Food Dye from Safflower
Savcenco Alexandra
Technical University of Moldova
Journal of Engineering Sciences
Nr. 3 / 2022 / ISSN 2587-3474 / ISSNe 2587-3482
Disponibil online 19 October, 2022. Descarcări-33. Vizualizări-480
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Use of yellow food dye from safflower petales in producing of caramel
Bantea-Zagareanu Valentina , Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Tatarov Pavel
Technical University of Moldova
Modern Technologies in the Food Industry
2022. Chișinău, Republica Moldova. ISBN (pdf) 978-9975-45-851-1 (PDF).
Disponibil online 25 January, 2023. Descarcări-4. Vizualizări-310
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2021 - 6

Chalchonic profile of yellow food powder-form pigment, obtained from safflower petals
Savcenco Alexandra1 , Baerle Alexei1 , Tatarov Pavel1 , Macari Artur1 , Dumitrița Rugina2 , Floricuța Ranga2
1 Technical University of Moldova,
2 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca
Euro-Aliment
Ediția 10. 2021. Galati. ISBN 1843-5114.
Disponibil online 21 February, 2022. Descarcări-8. Vizualizări-395
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Color stability of yogurt with natural dye obtained from safflower (Carthamus Tinctorius L)
Popescu Liliana , Ghendov-Moşanu Aliona , Savcenco Alexandra , Baerle Alexei , Tatarov Pavel
Technical University of Moldova
Intelligent Valorisation of Agro-Food Industrial Wastes
2021. Chişinău. ISBN 978-9975-3464-2-9.
Disponibil online 18 October, 2021. Descarcări-27. Vizualizări-519
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare
Savcenco Alexandra , Laico Vladimir
Universitatea Tehnică a Moldovei
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1. 2021. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-45-699-9.
Disponibil online 29 June, 2021. Descarcări-4. Vizualizări-404
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Elaborarea tehnologiei de obținere a colorantului galben alimentar din petale de șofrănel
Savcenco Alexandra
Universitatea Tehnică a Moldovei
Innovation and Creative Education for Youth
Ediția 5. 2021. Suceava, România. ISBN 978-606-8992-18-1.
Disponibil online 29 May, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-9
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smart technology for obtaining of natural yellow food colorants from safflower
Baerle Alexei , Savcenco Alexandra , Popescu Liliana , Tatarov Pavel
Technical University of Moldova
Constructive Design and Technological Optimization in Machine Building Field
Ediția 16. 2021. Bacău, Romania. ISSN 2457 - 3388.
Disponibil online 28 May, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-10
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stability limits of a red Carthamin-cellulose complex as a potential food colourant
Baerle Alexei1 , Savcenco Alexandra1 , Tatarov Pavel1 , Fetea Florinela2 , Ivanova Raisa3 , Radu Oxana1
1 Technical University of Moldova,
2 University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca,
3 Institute of Genetics, Physiology and Plant Protection
Food and Function
Nr. 12(17) / 2021 / ISSN 2042-6496 / ISSNe 2042-650X
Disponibil online 11 September, 2021. Descarcări-0. Vizualizări-428
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2019 - 2

State of carthamin in water and steam extracts of safflower (carthamus tinctorius l.) petals
Savcenco Alexandra , Baerle Alexei
Technical University of Moldova
Agrobiodiversity for improving the nutrition, healthand Quality of Human and Bees Life
Ediția 4. 2019. Nitra, Slovacia. DOI 10.15414/2019.9788055220703.
Disponibil online 27 May, 2024. Descarcări-0. Vizualizări-15
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Unusual PH – behavior of safflower extracts
Savcenco Alexandra1 , Baerle Natalia2 , Sandu Iuliana1 , Baerle Victor3
1 Technical University of Moldova,
2 Moldova State University,
3 Princess Natalia Dadiani Theoretical Lyceum
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1. 2019. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-45-588-6.
Disponibil online 23 March, 2020. Descarcări-6. Vizualizări-676
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018 - 1

Regression analysis of carthamin extraction from safflower (Cárthamus Tinctórius)
Savcenco Alexandra1 , Baerle Alexei1 , Ivanova Raisa2 , Tatarov Pavel1
1 Technical University of Moldova,
2 Institutul de Genetica şi Fiziologie a Plantelor
Modern Technologies in the Food Industry
2018. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978-9975-87-428-1.
Disponibil online 4 July, 2019. Descarcări-7. Vizualizări-706
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2017 - 1

Экстракция биологически активных веществ из лепестков сафлора красильного (cárthamus tinctórius)
Савченко Александра1 , Баерле Алексей1 , Tatarov Pavel1 , Иванова Раиса2
1 Технический Университет Молдовы,
2 Институт генетики, физиологии и защиты растений Академии Наук Молдовы
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Vol.2. 2017. Chișinău, Republica Moldova. ISBN 978978-9975-45-543-5.
Disponibil online 8 December, 2022. Descarcări-5. Vizualizări-263
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 - 17 of 17