Influența caracteristicilor ameliorative ale liniilor consangvinizate privind productivitatea și capacitatea de pierdere a apei din boabe la hibrizii de porumb
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
328 27
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-25 12:58
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.6:631.527.5:633.15 (1)
Сельскохозяйственная мелиорация (131)
Агротехника (1235)
Хлебные злаки. Зерновые культуры (681)
SM ISO690:2012
BUCOR, Nicolai, CIOBANU, Valentin, MICU, Alexandru, SERDESNIUC, Andrei. Influența caracteristicilor ameliorative ale liniilor consangvinizate privind productivitatea și capacitatea de pierdere a apei din boabe la hibrizii de porumb. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, Ed. 7, 19-20 mai 2023, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Casa Editorial-Poligrafică „Bons Offices”, 2023, Ediția 7, pp. 211-216. ISBN 978-9975-81-128-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 7, 2023
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
7, Bălți, Moldova, 19-20 mai 2023

Influența caracteristicilor ameliorative ale liniilor consangvinizate privind productivitatea și capacitatea de pierdere a apei din boabe la hibrizii de porumb

CZU: 631.6:631.527.5:633.15

Pag. 211-216

Bucor Nicolai, Ciobanu Valentin, Micu Alexandru, Serdesniuc Andrei
 
Institutul de Fitotehnie „Porumbeni“
 
 
Disponibil în IBN: 8 iunie 2023


Rezumat

Presented the synthesis of the investigation with inbred lines of maize from different germplasm groups (BSSS, Iodent, Lacaune, Lancaster) and different maturity groups as a parental form. The research was carried out at the Institute of Crop Science „Porumbeni”, in the pedoclimatic conditions of 2022. As a result of topcross pollinations hybrids from 6 maturity groups were obtained, which differ in morphological characters, productivity and the rate of water loss from the grains. Hybrids from the middle maturity group resulted in a higher productivity, compared to hybrids from the other maturity groups. The rate of grain moisture loss for hybrids from middle maturity group is more pronounced compared to early hybrids and is at the same level as late maturity group hybrids.

Cuvinte-cheie
Maize, inbred lines, Hybrids, The capacity to lose water from the grains, Topcross type crossbreeding