Metode neconvenționale de învățământ pentru o educație durabilă: platformă seismică în miniatură pentru concursuri studențești
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
479 1
Ultima descărcare din IBN:
2020-09-25 09:30
SM ISO690:2012
FAGUREL, Romeo, PLEȘCA, Vladimir, VATAMAN, Dumitrița. Metode neconvenționale de învățământ pentru o educație durabilă: platformă seismică în miniatură pentru concursuri studențești. In: Buletinul INCERCOM, 2016, nr. 8, pp. 101-122. ISSN 1857-3762.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul INCERCOM
Numărul 8 / 2016 / ISSN 1857-3762

Metode neconvenționale de învățământ pentru o educație durabilă: platformă seismică în miniatură pentru concursuri studențești


Pag. 101-122

Fagurel Romeo1, Pleșca Vladimir1, Vataman Dumitrița2
 
1 "Smart Construct" SRL,
2 Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi“, Iaşi
 
 
Disponibil în IBN: 24 septembrie 2020


Rezumat

Prezenta lucrare va descrie o metodă neconvențională de învățământ, care poate fi implementată în instituțiile educaționale din țară (colegii, universități, licee, etc), precum și proiectarea celor mai eficiente soluții (din punctul de vedere al costului realizării și operabilității) a tehnologiei folosite în această metodă, platformă seismică în miniatură pentru simularea de cutremure. Această metodă va putea fi folosită nu doar pentru fortificarea cunoștințelor studenților din domeniul construcțiilor în aria comportamentului seismic al clădirilor și proiectării anti-seismice, dar și în atragerea tinerilor în cariere inginerești și tehnologice încă de pe băncile liceelor.

This paper describes a method of unconventional education, which can be implemented in educational institutions in the country (colleges, universities, high schools, etc.) and designing the most effective solutions (in terms of cost of implementation and operability) for the technology used in this method, the miniature seismic platform for simulating earthquakes. This method can be used not only to strengthen students' knowledge of construction in the area of seismic behavior of buildings and anti-seismic design, but also in attracting young people in following careers in STEM (Science Technology Engineering Mathematics) since high school.

Cuvinte-cheie
Educație în domeniul ingineriei civile, metode de învățământ neconvenționale, proiectare antiseismică,

Civil Engineering education, unconventional education method, structural design