Articolul precedent |
Articolul urmator |
538 6 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-22 12:47 |
SM ISO690:2012 DUBOISCHI, Alexandru, GUŢU, Aurel. Sporirea eficienţei unei întreprinderi a industriei alimentare. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2017, Volumul I, pp. 397-400. ISBN 978-9975-45-544-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Volumul I, 2017 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017 | ||||||
|
||||||
Pag. 397-400 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Reducerea consumului de resurse energetice este o problemă actuală pentru industria alimentară.Întreprinderea analizată consumă gaz natural şi energie electrică în sumă de peste 1,7 mil.USD pe an. De şi intensitatea energetică este în scădere, întreprinderea posedă rezerve mari de economisire a energiei. Prin aplicarea unui şir de măsuri de eficientizare se poate reduce consumul de gaz la întreprindere cu peste 38 % iar consumul de energie electrică cu peste 30 %, ceea ce va permite reducerea chetuielilor pentru energie cu 430 mii USD pe an. În rezultatul eficientizării sistemului energetic al întreprinderii emisiile de GES se vor reduce cu cca. 3 mii t CO2 eq./an. |
||||||
|