Sporirea eficienţei unei întreprinderi a industriei alimentare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
538 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-22 12:47
SM ISO690:2012
DUBOISCHI, Alexandru, GUŢU, Aurel. Sporirea eficienţei unei întreprinderi a industriei alimentare. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2017, Volumul I, pp. 397-400. ISBN 978-9975-45-544-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Volumul I, 2017
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017

Sporirea eficienţei unei întreprinderi a industriei alimentare


Pag. 397-400

Duboischi Alexandru, Guţu Aurel
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 11 aprilie 2019


Rezumat

Reducerea consumului de resurse energetice este o problemă actuală pentru industria alimentară.Întreprinderea analizată consumă gaz natural şi energie electrică în sumă de peste 1,7 mil.USD pe an. De şi intensitatea energetică este în scădere, întreprinderea posedă rezerve mari de economisire a energiei. Prin aplicarea unui şir de măsuri de eficientizare se poate reduce consumul de gaz la întreprindere cu peste 38 % iar consumul de energie electrică cu peste 30 %, ceea ce va permite reducerea chetuielilor pentru energie cu 430 mii USD pe an. În rezultatul eficientizării sistemului energetic al întreprinderii emisiile de GES se vor reduce cu cca. 3 mii t CO2 eq./an.