Evaluation of the oxidative stability of sea buckthorn (hippophae rhamnoides l.) lipophilic extract
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
640 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-05 11:31
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.34.094.3:582.866 (1)
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22)
Botanică sistematică (855)
SM ISO690:2012
POPOVICI, Violina. Evaluation of the oxidative stability of sea buckthorn (hippophae rhamnoides l.) lipophilic extract. In: Journal of Engineering Sciences, 2018, vol. 25, nr. 3, pp. 111-115. ISSN 2587-3474. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.2557344
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Engineering Sciences
Volumul 25, Numărul 3 / 2018 / ISSN 2587-3474 /ISSNe 2587-3482

Evaluation of the oxidative stability of sea buckthorn (hippophae rhamnoides l.) lipophilic extract

Evaluarea stabilității oxidative a extractelor lipofilice de cătină albă (Hippophae Rhamnoides L.)

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.2557344
CZU: 664.34.094.3:582.866

Pag. 111-115

Popovici Violina
 
Technical University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 22 februarie 2019


Rezumat

Food industry more and more tends to replace the synthetic compounds in foods with natural ones. A safe and effective possibility would be to use biologically active compounds extracted from local natural berries such as sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L). In this paper there were evaluated the antioxidant capacity and physicochemical characteristics of seabuckthorn lipophilic extracts. There were performed the analysis of the impact of biologically active compounds on the physico-chemical characteristics of lipophilic extracts and mayonnaise type sauces and the investigation of their oxidative stability. The results obtained using high-performance analysis methods have allowed the argumentation of the importance of replacing synthetic antioxidant compounds with natural antioxidant compounds in the production process of high-lipid food products.

Industria alimentară are tendința de a substitui aditivii sintetici din alimente cu compuși naturali. O posibilitate sigură și eficientă ar fi utilizarea compușilor biologic activi extrași din fructe de pădure locale, cum ar fi cătina albă (Hippophae Rhamnoides L.). În articol au fost evaluate capacitatea antioxidantă și caracteristicile fizico-chimice ale extractelor lipofilice de cătină albă. A fost analizat impactul compușilor biologic activi asupra caracteristicilor fizico-chimice ale extractelor lipofilice și investigată stabilitatea lor oxidativă. Rezultatele obținute au permis argumentarea posibilității înlocuirii antioxidanților sintetici cu compușii naturali în procesul de fabricație a produselor alimentare cu conținut sporit de lipide.

Cuvinte-cheie
antioxidanţi, extracţie, produse alimentare cu conținut sporit de lipide, oxidare